Bjelica i Kingsi videli strahovit tripl-dabl Hardena, dvoboj Bila i Vola završen pobedom Vizardsa

Srpski reprezentativac je u prošle dve utakmice dobijao i po 25 minuta

Tanjug

Košarkaši Sakramenta u NBA noći između ponedeljka i utorka izvukli su debli kraj u pravom vatrometu poena sa Bruklinom, jer su Netsi na kraju slavili sa 136:125. Nemanja Bjelica je ponovo video minute među Kingsima, ali sada znatno manje nego u prošla dva susreta kada je otpočeo njegov "reangažman".

Bjelica je u prošle dve utakmice dobijao i po 25 minuta, upisivao značajan učinak, ali je sada, protiv ofanzivno agresivnih Netsa na terenu bio samo nešto manje od pet minuta, i za to vreme nije upisao niti poene, niti skokove, a ni asistencije.

Zato je na drugoj strani sve kolone ispunio Džejms Harden koji je sa 29 poena, 13 skokova i 14 asistencija bio najznačajnija ličnost meča, dok je njegov kolega Kajri Irving bio najefikasniji sa 40 poena.

Kod Sakramenta, Hasan Vajtsajd je došao do 26 poena i 16 skokova, te je on bio umalo pokretač izneznađenja na zapadnoj obali, ali je njegova ekipa izgubila trku u poslednjim minutima.

Bivša zvezda Vašingtona, Džon Vol, došao je sa Hjustonom na gostovanje Vizardsima i pretrpeo poraz od 131:119, iako je sa 29 poena i 11 skokova zabeležio dabl-dabl.

Direktno na ishod susreta uticao je njegov doskorašnji partner iz ofanzive i jedan od boljih prijatelja, Bredli Bil koji je sa 37 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač meča, dok je "srpski Izraelac" Deni Avdija dao pet poena uz tri skoka.

Čikago je u gostima na pogon Zeka Levina savladao Indijanu posle produžetka 120:112, Njujork je slavio Džulijana Rendla i pobedu protiv Atlante 123:112, Dok je Juta pretrpala koš Filadelfije 134:123 shodno tome da Žoela Embida nije bilo zbog povrede.

Golden Stejt je bez ikakvih problema posla Kavalirse kući za Kivlend sa 129:98, a Los Anđeles Klipersi su u poslednjoj deonici uspeli da prelome Majami 125:118.

Video: Dejvis morao van terena posle duela sa Nikolom, čekaju ga pregledi: Jokić baš donosi tugu Lejkersima

(Telegraf.rs)