Anadolu Efes nastavlja da dominira po notama Micića i Larkina, vezali su osmu pobedu u Evroligi

Ovoga puta je "žrtva" bio Makabi iz Tel Aviva – 66:90

Printskrin: Sportklub

Košarkaši Anadolu Efesa su izgleda pronašli onu staru-dobru formu koja ih je krasila tokom čitave prethodne sezone. Kako trenutno igraju, izgledaju kao glavni favoriti da na kraju takmičarske godine podignu pehar u Evroligi, pošto im je pobeda protiv Makabija u Tel Avivu bila osma uzastopna u elitnom košarkaškom takmičenju. Poslednji tim koji je uspeo da ih zaustavi bio je Zenit iz Sankt Peterburga još 21. januara. Večeras je u Izraelu bilo – 66:90.

Od početka do kraja se nije postavljalo pitanje oko toga ko će odneti pobedu na ovom meču. Zapravo, Efes je igrao toliko dobro da Makabi nije ni imao prednost u bilo kom delu susreta. Već posle druge četvrtine imao je opipljivih +16, da bi ta razlika samo nastavila da raste u drugom poluvremenu, pa je u jednom trenutku iznosila +30. Na kraju je Ponos Izraela uspeo da smanji na 24 razlike.

Najbolju partiju u Efesu pokazali su upravo Vasa Micić i Šejn Larkin sa po 15 ubačenih poena. Naš košarkaš je za 29 minuta provedenih na terenu šutirao 4/5 za dva, te 2/4 za tri, a tome je dodao jedno pogođeno bacanje. Na sve to, imao je i četiri asistencije. Sa druge strane, Larkin je dodao četiri skoka i tri podeljene lopte saigračima.

U ekipi Makabija najbolju partiju pružili su Skoti Vilbekin koji je izjednačio učinak Micića i Larkina sa 15 poena, dok je Ante Žižić postigao jedan poen manje uz šest uhvaćenih lopti.

Anadolu Efes je ovom pobedom iskočio na drugo mesto na tabeli sa skorom 19-10 i vrlo brzo bi mogao da obezbedi mesto u plej-ofu, a do kraja će se boriti i za prednost domaćeg terena u razigravanju. Sa druge strane, Makabi je bez šansi u borbi za plej-of, pošto ima 11 pobeda i 17 poraza i nalazi se tek na 14. mestu, čak pet trijumfa iza osmog mesta koje donosi razigravanje.

Video: Crvena zvezda zgazila Cibonu trojkama

(Telegraf.rs)