Jedan od najboljih litvanskih košarkaša ide u CSKA: Grigonis veoma blizu milionskog ugovora

Armejci polako počinju da slažu ekipu za narednu takmičarsku godinu

Foto: MN Press

Jedan od najvažnijih igrača Žalgirisa, Marijus Grigonis će od leta postati novi košarkaš moskovskog CSKA, a litvanski klub će za njegov transfer u Moksvu na ime obeštećenja primiti tačno 150.000 evra.

Samo dan nakon što je Donatas Urbonas preneo informaciju o potencijalnom prelasku Grigonisa u Rusiju, potvrda je stigla iz nekih drugih izvora, tako da će stameni košarkaš vrlo brzo postati stanovnik Moskve i biće odličan dodatak timu Dimitrisa Itudisa.

Jedan od poznatijih litvanskih novinara, Jonas Mikovas kaže da će ovaj krilni košarkaš, koji može da igra i na poziciji četiri potpisati ugovor sa Armejcima vredan nešto više od 1.000.000 evra. Njegova plata u Kaunasu trenutno iznosi 600.000 evropskih novčanica na godišnjem nivou, pa nije ni čudo što želi da pređe u moskovski klub.

Inače, ova sezona u Žalgirisu za njega je jedna od najboljih u celom životu, pošto prosečno po utakmici beleži tačno 13,9 poena uz 2,2 skoka i 3,2 asistencije. Samim tim zapao je za oko ostalim evropskim velikanima, koji bi voleli da dođu do njegovog potpisa.

Video: Srbi su i humanu stvar izvrgli ruglu: Sprdaju se na aukciji za Ronaldovu traku!

(Telegraf.rs)