Zvezdino treće saopštenje u dva dana, sa dokaznim materijalom o "krađi" u Podgorici

Ključa pred majstoricu finala plej-ofa regionalne lige

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Ni ova finalna serija plej-ofa ABA lige između Zvezde i Budućnosti nažalost ne prolazi bez međusobnih optužbi dve strane od završetka podgoričke epizode i poravnanja crnogorskog tima na 2:2 pred meč odluke u Beogradu.

Zvezda se u utorak već dva puta oglasila saopštenjima, jednom povodom suđenja, drugi put je reagovala na kontra saopštenje Podgoričana, a u sredu je na sajtu KK Crvena zvezda osvanula nova objava - sa dokaznim materijalom o, kako kažu u Zvezdi, sudijskoj krađi.

- KK Crvena zvezda u dva saopštenja vrlo jasno i precizno je ukazao na sve probleme koji prete da u potpunosti devastiraju ABA ligu. Ovogodišnje finale već jesu zahvaljujući onima koji misle da se košarka igra zbog njih. Od svih dešavanja u dve utakmice u Podgorici koje su vrh ledenog brega, preko raznih veza, zastrašivanja, koalicija i klanova… - kažu iz Zvezde.

- Da sve ono što smo kao klub naveli nije prazna retorika već ima svoje uporište u činjenicama govore brojke u utakmicama 3 i 4: Odnos u slobodnim bacanjima 69-31, u ličnim greškama 39-61.

Sa Malog Kalemegdana su priložili dokaze za tvrdnje o sudijskoj naklonosti prema podgoričkom timu.

- Pošto nam se kao klubu spočitava iz Podgorice da vodimo "prljave igre" umesto onih koji ovu ligu pokušavaju da pretvore u privatno vlasništvo i u kome se pojedine stvari konstantno ponavljaju od 2017.godine a finala postaju antipropaganda košarke, javnosti prilažemo sve sporne situacije u utakmicama 3 i 4 koje kada ih pogledate u video materijalu dobijaju samo jedan termin "pljačka":

Utakmica broj 3 (Sl. Bacanja : Budućnost – 28/34; Crvena zvezda – 11/14; Faulovi: 22-26)

Utakmica broj 4 (Budućnost – 23/35; Crvena zvezda – 14/17; Faulovi: 17-35.)

(Telegraf.rs)