Šta niste videli na kameri tokom prve konferencije košarkaša pred kvalifikacioni turnir za OI

Boban Marjanović pokušavao je da popravi atmosferu, ali je i sam bio iznenađen kada je čuo jednu vest

Foto: MN Press

Košarkaši Srbije okupili su se delom u Beogradu kako bi odredili deo priprema pred put u Atinu, gde će igrati na tradicionalnom Akropolis kupu kao deo priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji će se od 29. juna do 4. jula igrati u Beogradu.

Selektor Srbije povešće u Atinu ukupno 12 košarkaša: Marjanović, Bjelica, Jović, Davidovac, Lazić, Dobrić, Marinković, Anđušić, Avramović, Ilić, Marinković i Milosavljević. U Atini će ih dočekati Nikola Milutinov, dok smo saznali da Raduljica, Jaramaz i Gudurić nisu mogli odmah da se priključe zbog povreda. Nije jasno ni da li će uopšte biti u konkurenciji kasnije.

Generalno gledano, na konferenciji se mogla primetiti određena doza "zagonetnosti" i zategnutosti. Selektor Srbije nije mnogo toga želeo da odaje za medije, naročito o razgovorima sa Nikolom Jokićem, ali i Bogdanom Bogdanovićem, koji još igra u plej-ofu za Atlanta Hokse. Jedino što je bilo kristalno jasno jeste da su Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski rekli - ne, a to je naišlo na reakciju Bobija Marjanovića, koji je delovao kao da je u potpunom šoku.

Centar Dalas Maveriksa prvo je bledo pogledao selektora, da bi onda pogledao i Nenada Krstića, potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije, na šta mu se ovaj samo nasmejao. Bobijeva reakcija je bila veoma simpatična, ali je ostala van kadra. I generalno, najviši košarkaš u reprezentaciji pokušavao je da "olabavi" atmosferu, baš kao što to radi u Dalasu.

Foto: MN Press

A čini se da je ona bila pod manjom dozom tenzije. Da li je i same reprezentativce iznenadio Jokićevo iznenadno odustajanje ili je u pitanju nešto drugo, teško je dokučiti. Moglo se primetiti da je svima laknulo kada je konferencija okončana. Pritisak je svakako veliki, navijači očekuju mnogo i svi su već u svojim glavama "nacrtali " Srbiju u finalu protiv SAD- a na Olimpijskim igrama, što nimalo ne pomaže selektoru i momcima, koji pre svega treba tamo da se kvalifikuju.

Na konferenciji su uz selektora Igora Kokoškova, potpredsednika Nenada Krstića i Bobija Marjanovića bili još generalni sekretar Saveza, Zlatko Bolić i Miloš Teodosić. U krajnjoj liniji, ni košarkaš Virtusa nije bio nešto preterano rečit, iako je iza sebe imao veoma uspešnu sezonu.

Ipak, najvažnije je ono što se dešava iza same zavese, a uvek treba biti optimista i reći da je sve kako treba, baš kako selektor tvrdi. Do kvalifikacionog turnira ostalo je nešto manje od dve nedelje, što je koliko-toliko dovoljno za uigravanje. I svi se nadamo prolazak na Igre u Tokio.

Video: Dan kada se Bogdan Bogdanović zaplakao pred novinarima: Krivo mi je što sam na kraju izgubio snagu

(Telegraf.rs)