Revolucionarne promene u KLS: Partizan i Zvezda igraju od starta, imaćemo dve grupe od po 10 timova

Preostalo je da se ova odluka samo ozvaniči

Foto: MN Press

Velike promene nas čekaju u Košarkaškoj ligi Srbije od naredne sezone. U planu je uvođenje potpuno novog sistema takmičenja, kakav do sada na našim prostorima nismo imali prilike da gledamo, odnosno jesmo u Drugoj muškoj ligi Srbije u minuloj takmičarskoj godini, ali i u znatno manjem obimu.

Kako se može čuti i kako prenosi Mozzart Sport, u planu je da se uvede sistem sa 20 klubova, nakon čega će se oni podeliti u dve grupe od po 10 ekipa, pa bismo imali dve divizije. Predlog će se naći na dnevnom redu naredne sednice i videćemo da li će dobiti podršku.

Prema ovom modelu, promociju u viši rang bi izborila još dva kluba iz Druge muške lige Srbije uz Slodes i Zdravlje iz Leskovca. Ako bismo se vodili rezultatima iz ove sezone, to pravo bi ostvarili Fair Play iz Niša i Klik iz Arilja, što bi bio veliki povratak košarke u najveći grad na jugu Srbije i dodatno ojačavanje centara u zapadnom kraju naše zemlje gde se već u Košarkaškoj ligi Srbije takmiče Sloboda iz Užica, Zlatibor iz Čajetine, Novi Pazar...

Ono što je najzanimljivije od svega - od početka bi se u ovom sistemu takmičili i Zvezda i Partizan. Ne bi to bili prvi timovi večitih rivala, već bi se kroz Košarkašku ligu Srbije testirale uzdanice iz mladog pogona, što bi im omogućilo da rastu i razvijaju se kroz igranje seniorske košarke. Kasnije bi ti isti momci mogli da dobiju šansu i u završnici KLS.

Prvenstvo Srbije već nekoliko puta u poslednjih par godina je menjalo format. Minule sezone prošireno je na 16 klubova zbog pandemije koronavirusa, a sada se bližimo novom, revolucionarnom formatu. Videćemo da li će timovi biti podeljeni na divizije prema lokaciji (zapad-istok ili sever-jug) ili po nekom drugom ključu. Ostaje da se ovaj predlog izglasa.

Video: Presrećni MVP nakon trke pomazio svog konja na hipodromu u Somboru, poklonio se i džokeju

(Telegraf.rs)