Finiks kao pravi feniks: Sansi poveli sa 2:0 u finalu Zapada, Ejton zakucao preko Hrvata za pobedu

Veliko slavlje tima iz Arizone koji je na pola puta da se domogne velikog finala NBA lige

Šalili smo se na kraju prošle sezone kako je Finiks jedini tim koji je u "bablu" posle prekida bio neporažen. Ali Sansi time kao da su samo nagovestili veliki uspeh koji su već ostvarili ove takmičarske godine. Ne samo da su ušli u finale Zapadne konferencije, nego su na dobrom putu da se domognu finalne serije čitave NBA lige, pošto nakon noćašnje pobede imaju vođstvo od 2:0 u seriji protiv Los Anđeles Klipersa - 104:103.

Istina, Klipersi su bez Kavaja Lenarda, ali to ne može da umanji fantastične partije koje pruža tim iz Arizone. Uspeli su u poslednjem napadu na utakmici da načine još jedan šok, tako što je lopta iz auta došla na alej-up za Deandrea Ejtona, koji je zakucao unutar predviđenog vremena i veliko slavlje moglo je da počne.

Bilo je svima jasno da će lopta ići pod obruč, ali niko nije ispratio kretnje Ejtona, koji se izmigoljio i na kraju zakucao preko igrača iz našeg "komšiluka", Ivice Zubca. Košarkaš Finiksa je na kraju meč okončao sa 24 poena i 14 skokova.

Pravo je pitanje šta će Klipersi na kraju uraditi ukoliko se kao tačne ispostave pretpostavke da je Lenard nešto teže povređen i da mora na pauzu dugu nekoliko meseci. Bez njega igra Klipersa izgleda znatno ograničenije, a Pol Džordž ne može sam. Iako je ubacio 26 poena, to je bilo nedovoljno.

U timu Finiksa u prvi plan iskočio je Kameron Pejn sa 29 poena i devet asistencija, dok je Devin Buker "zatajio" poenterski sa samo 20 poena, što je znatno manje u odnosu na ono što nam obično prikazuje. Džonson i Šarić su završili sa po 11 poena.

Serija se sada seli u obližnji Los Anđeles, gde će Klipersi svakako biti favoriti, a takođe vredi istaći da su i u prethodne dve serije gubili sa 2:0 na početku, a da su na kraju uspevali da izađu kao pobednici.

Video: Jokića u Somboru niko ne osuđuje što ne igra za Srbiju: Napravio čudo od hipodroma, dobio i bilborde

(Telegraf.rs)