Ovo su im bili izgovori da ne igraju za Srbiju, a evo šta sada rade: Neki na moru, neki u kraju

Košarkaši koji se nisu odazvali pozivu za nacionalni tim vreme provode na različite načine

Printskrin: Instagram/minamilutinovic/Smajli 9/17_poku Verified Foto: Milena Đorđević,

Košarkašku reprezentaciju Srbije čeka veoma "vrelo" leto jer moraju najpre da se kvalifikuju za Olimpijske igre ( turnir u Beogradu 29. juna - 04. jul) a zatim da u Tokuju odbrane medalju koju su osvojili u Riju 2016.

Neće biti lako jer reprezentacija neće biti kompletna. Već se zna da Nikola Jokić neće biti tu jer je istakao da mu treba odmor.

- Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka.

- To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubedjen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti - rekao je Jokić Tanjugu, koji nije precizirao da li se to odnosi samo na olimpijski turnir, ili postoji šansa da se ipak nađe na Olimpijskim igrama.

Jokić provodi vreme u Somboru sa konjima koji nastupaju na trkama.

Osim njega selektor Kokoškov neće moći da računa i na još jednog NBA igrača koji je iskočio u prvi plan Alekseja Pokuševskog, kao i Alena Smailagaića. Njih dvojica su istakli da žele da se spreme za narednu sezonu.

- Jesmo u stalnom kontaktu, nažalost odlučio je da se posveti svojoj fizičkoj spremi za sledeću sezonu. Žao mi je, mislim da bi igrač takvog talenta mogao mnogo da nauči i napreduje uz ove momke, ali poštujem njegovu odluku. Takođe i Smailagić, biće usredsređen za sledeći njegov posao i narednu sezonu i obojici želim sve najbolje - rekao je selektor Kokoškov.

Pogledajte galeriju kako provode vreme igrači koji nisu mogli da se posvete reprezentaciji Srbije.

Međutim, osim ovih izostanaka selektora muče i medicinski problemi igrača pa će i za kvalifikacioni turnir u Beogradu imati problem da sastavi tim od najkvalitetnijih igrača. Nemanja Nedović se oporavlja od korona virusa, pa je istakao da će propustiti kvalifikacije.

- Pošto mora da se crta ljudima... Nikakva povreda nije u pitanju, strogo mirujem zbog posledica kovida - napisao je Nedović, koga oporavak nije omeo da uživa na Kritu i skače sa broda.

U dogovoru sa selektorom Igorom Kokoškovim, Nedović je jedini koji neće nastupiti na kvalifikacijama, koje počinju za nedelju dana, a nakon toga će videti koliko će biti spreman da nastupi u Tokiju, ako se naša reprezentacija tamo plasira. Podsećamo, Igre startuju 23. jula, kroz tačno mesec dana.

(Telegraf.rs)