Zašto samo srpska zastava? BiH mediji kritikuju potez na dočeku košarkašica Srbije i BiH u Banjaluci

"Iz nekog razloga, zastava Bosne i Hercegovine je "zaboravljena", a Deura i njene saigračice koje su branile boje BiH bile su u potpuno drugom planu", pišu mediji u BiH

Foto: youtube/SportIN televizija

Grad Banjaluka je u četvrtak priredio doček košarkašicama Srbije i Bosne i Hercegovine, rođenim Banjalučankama, koje su postigle velike uspehe u proteklom periodu. Saša Čađo je sa Srbijom postala prvakinja Evrope, dok su četiri igračice BiH Dragana Domuzin, Irena Vrančić, Milica Deura i Milina Mišeljić sa svojom selekcijom uspele da se plasiraju na Svetsko prvenstvo.

Bio je to zaista lep povod da im se građani Banjaluke oduže dolaskom pred "gradski dom" i pozdrave ih, ali nije sve proteklo kako su svi očekivali, o čemu danas pišu mediji u BiH. Većina njih je imala zamerku na organizatore prijema - i to zbog zbog zapostavljana znamenja BiH, kao i košarkašica koje predstavljaju tu državu, koje su, kako se navodi, sve vreme bile u drugom planu.

Mediji u BiH se pitaju zbog čega je na dočeku košarkašice Srbije i njenih koleginica iz BiH bila istaknuta samo srpska zastava. Na balkonu Gradske uprave stajao je natpis "Ponos Banja Luke", veći broj građana je došao da ih pozdravi, a Čađo je uz "Marš na Drinu" izašla na govornicu i dobila velike ovacije.

- Iz nekog razloga, zastava Bosne i Hercegovine je "zaboravljena", a Deura i njene saigračice koje su branile boje BiH bile su u potpuno drugom planu i zapravo jedina zvezda ove predstave bila je reprezentativka Srbije zbog koje je sve i organizovano - piše portal Sportsport.ba.

Isti portal navodi da su reprezentativke BiH srdačniji prijem imale ranije, po dolasku u Sarajevo.

- Naše reprezentativke su zasluženi doček imale u sarajevskoj Vijećnici po dolasku iz Španije, no stiče se dojam da su mnogi kupili političke poene i da su prebrzo zaboravljene...

(Telegraf.rs)