"Ima naznaka da će Bogdan igrati u Tokiju": Ove reči su se čekale, KSS poslao optimističnu poruku

Bek Atlante je noćas završio NBA sezonu i čeka se njegov povratak u Beograd

Foto: Tanjug/AP

Jedno od najčešćih pitanja srpskih košarkaških navijača ovog leta, osim onog da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju u Tokiju, je da li će Bogdan Bogdanović igrati za nacionalni tim na Olimpijskim igrama.

Bogdan to sada faktički može i zvanično, jer je završio NBA sezonu porazom od Milvokija u šestoj utakmici finala Istoka. Narednih dana će doputovati u Beogradu, javiti se Kokoškovu, ali je i dalje vrlo neizvesno njegovo učešće u Tokiju, trenutno iz dva razloga.

Prvi je da li će se Srbija uopšte plasirati u Japan, a drugi, da li Bogdan ima u sebi energetskih rezervi da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu, posebno ako se ima u vidu činjenica da je ove sezone izašao iz ozbiljne povrede.

Važnu informaciju u vezi sa Bogdanovim igranjem u Tokiju podelio je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Nenad Krstić. U njegovim rečima se može pronaći blagi optimizam, ali sačekajmo dok situacija ne bude potpuno jasna.

- Ima (naznaka da će igrati) - rekao je Krstić na pitanje o tome da li će bogdan biti deo reprezentacije u Tokiju.

- Nismo znali, želimo Bogdanu da igra finale i osvoji NBA prvenstvo, a isto tako želimo i da bude deo našeg tima. Znam da je selektor Kokoškov u stalnom kontaktu sa njim - rekao je potpredsednik KSS Nenad Krstić gostujući u jutarnjem programu RTS-a.

Foto: Marko Jovanović

Krstić je takođe rekao da, osim igrača koji su trenutno u timu, u uži izbor upadaju Nikola Milutinov i Vladimir Lučić koji se oporavljaju od povreda, odnosno Nemanja Nedović koji je u specifičnoj situaciji jer oseća posledice kovida 19.

U slučaju plasmana, ekipa će imati vremena da se osveži jer je ostalo 20 dana do početka najveće svetske smotre sportista.

Krstić je otkrio da KSS planira put 13. jula u Tokio kako bi se cela delegacija aklimatizovala i da bi trebalo da budu odigrane dve pripremne utakmice – protiv Japana i Francuske.

Potom bi igrači 21. jula ušli u Olimpijsko selo, a četiri dana kasnije igrali prvu utakmicu.

(Telegraf.rs)