Gagić jedva čeka da igra protiv Partizana: "Uz crno-bele sam odrastao, ali daću 110% protiv njih"

On će ove sezone igrati u Lijetkabelisu, koji je sa crno-belima u grupi u Evrokupu

Foto: Marko Jovanović

Nekadašnji košarkaš Partizana, Đorđe Gagić imaće priliku da igra protiv crno-belih ove sezone u Evrokupu. On nastupa za litvanski Lijetkabelis, pod mentorstvom trenera Nenada Čanka, a prvi put ćemo ga gledati protiv Beograđana 17. novembra u glavnom gradu Srbije.

Tvrdi da mu je prethodna sezona bila jako teška, jer je dugo bio bez kluba i zahvalan je što ga je Lijetkabelis primio, a potom i produžio saradnju na predstojeću sezonu. Vrlo brzo će odigrati i prvi pripremni meč ove sezone protiv ekipe Šilute 26. avgusta.

- Imam dobro iskustvo ovde od prošle sezone. Osećam dobru energiju, drago mi je što ćemo se boriti u domaćem šampionatu i Evrokupu. Znam trenera jako dobro, pričao sam dosta sa njim i odlučili smo se na produžetak saradnje.

Našalili su se Litvanci da je Gagić izgubio dosta kilograma od dana kada je prvi put potpisao za Lijetkabelis.

- Da, smršao sam. Kada sam tek stigao u Panevežis imao sam višak telesne mase. Radio sam dosta ovog leta i sada sam u zaista dobroj formi.

Foto: Marko Jovanović

Sve u Litvaniji je zanimalo kakva su njegova osećanja povodom predstojećih duela sa crno-belima i da li će oni biti na neki način posebni.

- Naravno. Partizan je veoma jak tim, ali mi ćemo se boriti. Motivisan sam i mislim da ću tada biti još više. Jedva čekam da igram u Beogradu. Odrastao sam uz Partizan. Poštujem ga, ali budite sigurni da ću dati 110% na terenu.

Nezaobilazna tema na Baltiku bile su i Olimpijske igre, gde se nisu kvalifikovale ni reprezentacije Srbije, ni Litvanije. Tražili su mišljenje od Gagića zbog čega misli da se to desilo.

- Znam koliko je košarka važna u Litvaniji i da je to bila tragedija ne samo za nas, nego i za vas, jer svi živimo za ovaj sport. Razumem da su momci bili umorni posle teške sezone, teško je pričati o tome, jednostavno bili. Podržao bih momke i mislim da će se izdići.

Za kraj, pitali su Gagića za koga je navijao na minulim Olimpijskim igrama.

- Sloveniju. Igrao sam sa nekoliko njihovih reprezentativaca kroz karijeru i još uvek sam u odličnim odnosima. Čestitao sam im, jer su napravili dobar rezultat.

Video: Prelomni momenat za crno-bele: Svađa Trinkijerija i Gagića

(Telegraf.rs)