Kad Srbin komanduje, Hrvati konačno igraju sjajnu košarku: Jovanović i Cibosi hit priprema

Vukovi sa Tuškanca ostavili fantasičan utisak na turniru u Opatiji protiv iskusnijih i skupljih rivala

Printskrin: Youtube/Partizan BC

Košarkaši Cibone trijumfalno su završili turnir u Opatiji u konkurenciji ekipa sa daleko većim budžetima, Partizanom, Cedevita Olimpijom i Pezarom, ostavili su sjajan utisak i potpuno zasluženo, uz dopadljivu i atraktivnu igru, uzeli trofej.

Podsetimo, tim srpskog trenera Vlade Jovanovića najpre je iznenadio Partizan u polufinalu (71:64), a onda u meču za pehar deklasirao italijanski sastav na čelu sa Acom Petrovićem, 80:51.

Pomenimo da su Cibosi najmlađi tim turnira, oko nukleusa mladih momaka Prkačina, Brankovića, Gnjidića i Drežnjaka, Jovanović je selektirao talentovanu postavu koja, ako se po jutru dan poznaje, lako može biti najprijatnije iznenađenje nastupajuće sezone.

- Odigrali smo dobre dve pripremne utakmice koje su nam apsolutno pokazale šta možemo i na čemu još trebamo raditi. Trebamo zadržati dobre stvari u našoj igri i raditi na onim lošima, puno rada je pred nama iako to stalno ponavljam. Ovo sve treba biti jedan veliki motiv i pokazatelj ekipi kako se rad isplati. Na kraju želim čestitati momcima na rezultatu i idemo dalje - izavio je Jovanović.

Oduševljen je bio Danko Branković, koji je proglašen za MVP-ja turnira.

- Osećam se izvrsno, ovo je prvi put u mom životu da sam upao u najbolju petorku i da sam proglašen za MVP-a. Mi smo ekipa koja radi, trči i grize i to nam se isplatilo. Ovo nam treba biti pokazatelj kojim putem trebamo ići i da se rad i trening isplati. Moramo poraditi na otvaranju utakmica da ne moramo kasnije stizati rezultat te se nadam da ćemo biti sve bolji. Takođe želim zahvaliti treneru i ekipi jer bez njih sve ovo ne bi bilo moguće - rekao je 21-godišnji centar Zagrepčana.

(Telegraf.rs)