Svetislav Pešić zvanično novi selektor košarkaške reprezentacije: Povratak legende na klupu Srbije!

Povratak trofejnog stručnjaka na klupu Orlova dve decenije nakon pokoravanja Evrope u Istanbulu, a potom i sveta u Indijanopolisu

Video: Zašto predsedniku radi mikrofon, a meni ne radi: Pešić u svom stilu počeo drugi selektorski mandat

Naš trofejni trener Svetislav Pešić novi je selektor muške reprezentacije Srbije! Pešić će predvoditi naš nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

Pešić je kao selektor Jugoslavije doneo veliku radost našoj košarkaškoj naciji, pošto je 2001. godine u Istanbulu ubedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.

On na klupu Orlova dolazi nakon neuspešnog ciklusa koji je imao Igor Kokoškov, koji nije uspeo da se kvalifikuje na Olimpijske igre, a sa njim je KSS potom sporazumno raskinuo ugovor.

Video: Igor Kokoškov: Siguran sam da će Sale reći: Daj da pregazimo ove Slovence!

(Telegraf.rs)