Menadžeri NBA timova glasali: Jokić ni blizu MVP titule, ali biće najbolji centar! Dončić je njegov naslednik?

Nova sezona počinje za svega 14 dana

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši u NBA ligi zaigrali su od početka ove sedmice svoje prve pripremne utakmice u susret novoj sezoni koja će početi 19. oktobra. Titulu će braniti ekipa Milvoki Baksa, koja će i ove takmičarske godine biti jedan od favorita za samu završnicu.

Međutim, u tradicionalnoj anketi koja se održava pred početak svake sezone, a u kojoj učešće uzimaju generalni menadžeri svih ekipa, najveće šanse daju se Bruklin Netsima za koje je glasalo ukupno 72% ispitanika.

Pored toga, birani su i kandidati za MVP-ja, kao i najboljeg igrača na svakoj pojedinačnoj poziciji. Iako je prošle godine uzeo titulu najkorisnijeg, Nikola Jokić u glasanju nije zauzeo nijedno od prva dva mesta, pošto se među menadžerima najbolje kotira Kevin Durant sa 37%, dok je jako visoko i Luka Dončić sa 33% glasova.

Ipak, nema dileme da će na centarskoj poziciji u NBA ligi dominirati baš Nikola Jokić, koji je "zaradio" 63% glasova, najkvalitetniji krilni centar je Janis Adetokunbo sa istim brojem glasova, baš kao i Džejms Harden na poziciji beka. Kevin Durant će prema njihovom mišljenju biti najbolje krilo sa 67% glasova, a najbolji plej Stef Kari sa 57% podrške.

Naravno, sve su ovo samo predikcije koje ne moraju apsolutno ništa da znače. Tek po početku sezone kada se budu videli i prvi rezultati moći će da se govori o eventualnim kandidatima za najkorisniji sastav.

Video: Pešić spreman da se udvara Jokiću: Ne samo njemu, nego ću se svima udvarati

(Telegraf.rs)