Zvezdin naredni rival u EL smenio trenera i odmah doveo bivšeg stratega Cedevite

Zdovc menja Šilera u Žalgirisu

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Žalgirisa, naredni rivali Crvene zvezde u Evroligi, ostali su bez trenera Martina Šilera posle dva vezana poraza u najelitnijem takmičenju od Asvela i Zenita!

Umesto njega na klupu će sesti slovenački stručnjak Jure Zdovc koji se u Evroligu vraća posle 10 godina. Podsetimo, tada je vodio Olimpiju, dok mu je poslednji klub bio francusdki Metropolitan.

- Očigledno je da tim ne igra na nivou koji svi žele da vide. Spomenuli smo pre nekoliko dana da svi moramo da preuzmemo odgovornost za to. Nažalost, nismo mogli da gubimo dragoceno vreme i morali smo da donesemo brzu odluku. To ne znači da sve što je Šiler radio nije uspelo. Hvala mu na trudu i posvećenosti - rekao je generalni direktor Žalgirisa Paulius Motiejunas.

Naredni meč u šampionatu protiv Neptunasa vodiće jedan od pomoćnih trenera, dok se Zdovc na klupi očekuje tokom duplog kola EL sledeće sedmice kada "zeleni" dolaze u Beograd.

Vredi pomenuti i to da je Zdovc nedavno boravio u glavnom gradu Srbije na sahrani Dušana Ivkovića, a tom prilikom kamera Telegrafa ga je uhhavtila u suzama. Slovenac je potom nosio i kovčeg legendarnog trenera do groba.

Video: Pionir u šoku posle strahovitog pada košarkaša Zvezde u borbi za loptu

(Telegraf.rs)