Najskuplje patike na svetu: Nosio ih Džordan pre 37 godina, prodate za nerealan novac

Patike su otišle u ruke jednog kolekcionara, koji ih je osvojio na aukciji u Las Vegasu

Ako biste voleli da se domognete para patika koje je nekada nosio čuveni Majkl Džordan, sada znate i koliku cenu za to treba da platite.

Crveno-beli par Nike "Air Shipsa" koje je Džordan nosio na utakmici svojih Čikago Bulsa protiv Denver Nagetsa 1. novembra 1984. godine, prodate su za rekordan iznos na aukciji u Las Vegasu, pošto nijedan par patika nekog sportiste nije bio vrednovan više od toga.

Kupac je kolekcionar Nik Fjorela koji je izdvojio basnoslovnih 1.470.000 dolara za belo-crvene patike, koje su unikatne i koje je Džordan nakon utakmice poklonio dečaku Tomiju Timu, koji je bio skupljač lopti pored terena.

Dosadašnji rekord, kada je u pitanju sportska obuća, takođe je držao Majkl Džordan sa svojim patikama. U avgustu 2020. godine, Nike Air Jordan 1 High model kojeg je legendarni košarkaš nosio 1985. godine prodat je za takođe neverovatnih 615.000 dolara.

Kada je reč o šou-biznisu, najskuplji par obuće koji je prodat na nekoj aukciji pripadao je poznatom reperu, Kanjeu Vestu. Model Nike "Air Yeezy 1s" otišao je za nestvarnih 1.800.00 dolara.

Video: Aukcija Džordanovih patika: Kolekcionari su spremni da plate i 120.000 dolara za neke primerke!

(Telegraf.rs)