Luda pobeda Denvera, Jokić u poslednjoj sekundi blokadom rešio utakmicu!

Kakav meč i kakav refleks Srbina

Ko bi drugi, nego Jokić, i opet u završnim momentima utakmice, doneo je pobedu Denveru u vrlo neizvesnoj utakmici sa Hjustonom - 95:94.

Srpski centar, osim što je opet bio najproduktivniji i najefikasniji igrač u svom timu (28p, 14sk), izveo je i ključni potez za pobedu, i to defanzivni, pošto je u poslednjoj sekundi blokirao šut Tejta iz reketa, i tako prelomio meč u korist Nagetsa.

Pogledajte taj trenutak i veliko slavlje igrača koji su poskakali i opkolili našeg asa nakon vrhunskog poteza.

Podjednake zasluge za pobedu nosi i Eron Gordon čije su dve trojke u samoj završnici dovele do toga da se uopšte desi scenario kakav se desio na samom kraju, da Denver uopšte "preživi" meč protiv jednog od najslabijih timova lige.

Gordon je pogodio za prilazak Nagetsa na 92:94, potom i za vođstvo 95:94, ispostavilo se i postavio konačan rezultat utakmice, koji je sačuvao Jokić u poslednjem naletu Hjustona.

Gordon je utakmicu završio sa devet poena, sve je postigao šutevima za tri, ali koliko su to bili važni pogoci večeras. Vil Barton je bio drugi strelac sa 15 poena, daleko ispred njih napadački bio je Jokić koji je, zanimljivo, jedinom blokadom na utakmici sprečio iznenađenje.

Hjsuton tako ostaje na samo jednoj pobedi ove sezone iz devet utakmica, dok je ekipi Majka Melouna ovo bila peta pobeda za prelazak na preko pedeset posto uspešnosti (četiri poraza).

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)