Marjanović dvocifren u pobedi Dalasa, Lejkersi izgubili od najboljeg tima NBA lige

Srpski centar ponovo je iskoristio pruženu minutažu

Foto: AP/Tanjug

Bez obzira na to što su igrali bez najboljeg igrača Luke Dončića i Kristapsa Porcingisa, košarkaši Dalasa uspeli su da ostvare trijumf protiv Minesote u noći između utorka i srede rezultatom 114:102!

Maveriksi su u prvom poluvremenu pogađali pravovremene šuteve i imali su izbalansirane poene kod svih igrača, da bi drugo otvorili serijom 13:0. Međutim, Minesota je zatim imala 8:0, da bi Maveriksi pogodili one ključne u poslednjoj deonici i na kraju ostvarili trijumf.

Odličan učinak imao je i srpski košarkaš Boban Marjanović koji je još jednom pokazao da odlično koristi minute koje dobije. Ovoga puta na terenu je proveo 7,52 i za to vreme imao je učinak od 10 poena i dva skoka.

Džejlin Branson je bio taj koji je najviše preuzimao odgovornost i meč je završio sa 28 poena. Fini-Smit je imao učinak od 19 poena, šest skokova i pet asistenmcija, Pauel je imao 15 poena i osam skokova, dok je dabl-dabl učinak od 12 poena i 11 skokova imao Sterling Braun.

Karl-Entoni Tauns je bio najbolji u redovima Minesote sa 26 poena i 14 skokova, Bizli je ubacio 22, Dianđelo Rasel je takođe upisao dabl-dabl sa 14 poena i 12 asistencija, dok su Rid i Mekdanijels meč završili sa 11 ubačenih poena.

Devon Buker i Deandre Ajton vodili su Finiks do trijumfa nad Los Anđeles Lejekrsima rezultatom 108:90!

Sansi su tako potvrdili da su trenutno najbooji tim NBA lige sa skorom 25-5, dok je odmah iza njih Golden Stejt sa 26-6.  Ujedno, Finiks je na ovaj način potvrdio svoj najboljih start u istoriji - računajući prvih 30 mečeva.

Finiks je meč počeo očajnim šiutem za tri poena (0/9), da bi do kraja pogodili 12 šuteva od 41 pokušaja. Pomenuti Buker je imao učinak od 24 poena, devet skokova i sedam asistencija, dok je Ajton upisao dabl-dabl sa 19 poena i 11 skokova.

Što se tiče Lejkersa, njih najviše može da brine povreda Lebrona Džejmsa koji je u trećoj deonici imao problema sa člankom. Ostao je u igri, ali finiš iste nije dočekao. Koliki je stepen povrede, tek će da se vidi.

Džejms je ubacio 34 poena i imao je sedm asistencija, dok je iza njega odmah bio Rasel Vestbruk sa 22 poena i 10 skokova. Ariza je sa 12 poena jedini još bio dvocifren.

Rezultati:

Majami - Indijana 125:96

Njujork - Detroit 105:91

Nju Orleans - Portland 111:97

Dalas - Minesota 114:10

LA Lejkers - Finiks 90:108

Video: Dalas u transu jer Bobi igra kao Novicki nekada: Marjanović prodao Dirkovu fintu

(Telegraf.rs)