Zvezda igra prvi meč posle 17 dana: Evo kakvo je zdravstveno stanje tima pred meč sa Asvelom

Trener Dejan Radonjić rekao je da je period mirovanja imao uticaja na sastav

Posle ogromne pauze zbog zaraze koja je buknula među igračima i stručnim štabom, košarkaši Crvene zvezde vraćaju se obavezama u Evroligi. Zanimljivo, u petak će protiv Asvela odigrati tek drugi meč u ovoj kalendarskoj godini.

Bez ikakve sumnje, ova pauza je prijala crveno-belima kako bi se oporavili i oni igrači koji su imali određenih problema sa povredama. Trenere Dejan Radonjić ipak ističe da je pauza sa dosta mirovanja uticala na sastav.

- Imali smo situaciju koja je dovela da do pauze koja je dosta duga. Znate i sami da smo imali problema sa koronom i da smo iz tog razloga jedno vreme bili van trenažnog procesa. Kao što znate i pre tog poslednjeg meča 2. januara Kalinić je bio pozitivan. Ta pauza koja je bila jeste izolacija sa strogim mirovanjem, tako da smo morali polako da se vratimo nazad - rekao je Radonjić.

Dobra stvar je da više nema zaraženih, te da je omikron "odradio" svoje. Samim tim, svi će biti na raspolaganju da kroče na teren protiv francuskog tima.

- Što se tiče zdravstvenog stanja, to je dobro. Izašli su svi iz korone. Oni koji su imali povrede, oni su sanirane. Naša situacija je da idemo korak po korak i vidimo šta možemo u ovom trenutku - dodao je Radonjić.

Prisetio se trener Crvene zvezde prvog meča ova dva rivala u tekućoj sezoni, kada je beogradski tim slavio rezultatom 73:67.

- Ekipa koja je znala da igra dobro. Imaju dobre pojedince. Ono što je naša realnost jeste da vidimo šta uopšte možemo - zaključio je crnogorski trener.

Video: Nebojša Čović: Đoković nije antivakser, on je čovek od integriteta

(Telegraf.rs)