Zvezda sijala, pa izgubila u Francuskoj u poslednjim sekundama!

Šteta, Beograđani proćerdali dvocifrenu prednost iz prvog poluvremena

Foto: MN Press

Košarkaši Zvezde izašli su na teren posle 19 dana pauze, i poraženi su u Francuskoj od Asvela u okviru 20. kola Evrolige rezultatom 69:67 posle trilera i dramatičnog finiša. Šteta, crveno-beli nisu uspeli da naplate odlično prvo poluvreme u kojem su gotovo konstantno bili u dvocifrenom vođstvu, pali su u trećoj deonici, pridigli se u periodu odluke, a onda i nokautirani od ruke Krisa Džonsa u poslednjim sekundama utakmice.

Ognjen Dobrić je imao šansu da donese pobedu, uzeo je šut za tri u završnim momentima, međutim nije izrastao u junaka, lopta je završila daleko od obruča, za slavlje domaćih igrača i navijača.

Upravo je Dobrić bio najefikasniji kod Zvezde sa 20 poena, trojkama je održavao crveno-bele u blagoj prednosti u nastavku, četiri dalekometna hica ubacio je Zvezdin krilni košarkaš, međutim ovog puta to je bilo nedovoljno da se ostane iznad površine.

Osim treće, najlošije deonice po Zvezdu, meč je prelomila i činjenica da je Nikola Kalinić zbog pet ličnih grešaka završio duel na tri i po minuta pre kraja. Bez najboljeg, sve je teže išlo po goste.

Upravo je Zvezdin najbolji igrač presedeo veći deo treće deonice zbog tri faula koja je pokupio u prvom delu meča, i baš je taj period bio i najkritičniji za goste, a najbolji po domaći sastav. Predvođeni jurišnikom Lakombom, Asvel je taj period meča rešio u svoju korist 24:13 i uveo utakmicu u rezultatski egal koji je bio na snazi do samog kraja.

A sve je sredinom druge deonice delovalo bajkovito po Radonjićev tim.

Poenima Stefana Markovića crveno-beli su stekli vođstvo od 25:11. U tim momentima gosti su apsolutno vladali situacijom na terenu u oba pravca, Asvel je tek sporadično "davao znake života", a čini se da je i treći prekršaj Kalinića, pred sam kraj poluvremena, bio jedan od detalja koji su bitno uticali na ishod meča.

Radonjić je, rekosmo, Kalinića dugo čuvao na klupi u trećem periodu, uveo ga u međuvremenu, a ovaj ekspresno napravio i četvrti faul, pa je opet morao napolje. Vratio se Kalinić u poslednjoj četvtini kada se rezultat lomio, vezao seriju 5:0, doneo preokret, ali je opet platio ceh zbog svoje požrtvovane igre - zaradio je petu ličnu i ostavio saigrače pred najbitniji deo meča.

Konačno, Zvezda je poklekla, iako je Dobrić trojkom za 67:67 doneo nadu u "hepiend". Džons je osetio momenat, bio je u naletu i dobrom ritmu, preuzeo je naredni napad i doneo pobedu domaćoj ekipi.

Zvezda posle ovog meča ima skor 7-12, Asvel 9-11 pred nastavak takmičenja.

ASVEL - CRVENA ZVEZDA 69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19)

ASVEL: Džons 17, Kaudi 2, Lakomb 17, Dio 3, Najt 4, Risašer, Gist 9, Fal 9, Osetkovski 7, Strazel 5, Adetkoumbo 1.

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Davidovac 2, Mitrović 9, 7sk, Lazić 2, Kalinić 9, Dobrić 20, Holins 5, Ivanović, Marković 2, Vajt 12, Kuzmić 2

ASVEL - CRVENA ZVEZDA 69:67

Evroliga, 20. kolo

Uniks - Barselona 70:64

Zenit - Monako 77:86

Fenerbahče - Žalgiris 73:67

Alba - Real Madrid 74:89

Makabi - Olimpijakos 84:69

Petak

CSKA - Armani 57:67

Anadolu Efes - Panatinaikos 82:81

Baskonija - Bajern 77:84

Asvel - Crvena zvezda 69:67

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Ovako je Mega srušila Partizan: Trojka Smita 10 sekundi pre kraja presudila crno-belima

(Telegraf.rs)