"Energijom na energiju FMP-a, Mur im čitao odbranu": Obradović hvali sve aktere meča

Željko Obradović otkrio razloge odsustva dvojcie važnih igrača u meču sa Železnikom

Foto: FMP Meridian

Partizan je u bukvalom smislu reči pregrmeo gostovanje u Železniku, tek u poslednjem minutu je slomio otpor "Pantera" i upisao pobedu koja mu donosi mir pred nastavak sezone i ono što sledi - Kup Srbije u Nišu.

Apsolutni junak meča Dalas Mur čija je hladnokrvnost u prelomnim momentima donela prevagu, što nije propustio da pomene Željko Obradović posle meča, u obraćanju medijima.

- Igrali smo protiv izuzetno mlade ekipe koja je pokazala dosta toga večeras i želim da im čestitam na načinu na koji su igrali, a igrali su izvanrednu utakmicu - "sipao" je pohvale Žoc na račun ekipe mladog trenera Stefanovića.

Obradović je zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odgovorili na energiju rivala, ali samo u drugom poluvremenu.

- Naravno, kad igrate protiv mladog tima koji je pun želje i energije, morate da budete na najmanje tom nivou ako želite da odigrate dobru utakmicu. Mi ga nismo počeli na taj način i onda smo sami sebe uveli u problem da je ekipa Železnika igra veoma dobro u većem delu utakmice. Onda neizvesna završnica... Okrenulo se na našu stranu, pre svega mislim da smo imali strpljenje u odnosu na odbranu koju je Železnik pokušavao da igra celu utakmicu. Prepoznavali smo mnogo bolje u trećoj četvrtini nego ranije njihovu odbranu, protok lopte je bio bolji... Na kraju krajeva jedan igrač kao što je Dalas Mur je pročitao odbranu i postigao neke veoma važne poene. Posle toga, kad ubaciš entuzijazam ekipi, i ono kako se ponašaju na terenu je potpuno drugačije, to je sve prevashodno donelo bolju odbranu i na kraju smo pobedili zbot toga. Čestitke igračima jer su pronašli način da se vratimo i da pobedimo.

Obradović je potom pričao o zdravstvenom stanju dvojice igrača koji su odsustvovali protiv Železnika, Smailagića i Avramovića.

- Smailagić nije igrao zbog povrede kolena, procena je da ove nedelje ide na terapije i da vidimo da li će biti spreman za treninge sledeće nedelje kad krećemo da se spremamo za Kup. Avramović, osećao se loše jutros, došao je sa određennim problemima i prema savetu doktora pušten je da ide kući.

(Telegraf.rs)