"Zaustavite rat": Košarkaški sudija iz Ukrajine stao na centar u meču Evrolige uz jaku poruku

Boris Rižik sinoć je delio pravdu na duelu Olimpijakosa i Armanija iz Milana u Pireju

Foto: MN Press

Čitav svet iz minuta u minut prati šta se to dešava na ukrajinsko-ruskoj granici i nada se da će se sve što brže smiriti i vratiti u normalne tokove. Nažalost, politika se ponovo "prelila" i na sportska dešavanja, pa su još juče suspendovane, odnosno odložene sve utakmice Evrolige u kojoj učešće imaju timovi iz Rusije, finale Lige šampiona u fudbalu će izvesno biti izmešteno iz Sankt Peterburga, a tek se očekuju novi potresi.

Fudbalsko prvenstvo Ukrajine prekinuto je na mesec dana zbog ratnog stanja, mnogi strani sportisti uključujući i pojedine srpske igrače "prebegli" su u susedne zemlje na sigurno, zajedno sa desetinama hiljada građana ove zemlje.

Poruke mira upućuju brojni sportisti širom sveta, kao i neke od istaknutih figura u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci... Mnogi klubovi promenili su svoje boje u žutu i plavu u znak solidarnosti sa Ukrajinom, a interesantan je i gest ukrajinskog košarkaškog sudije Borisa Rižika pred jučerašnji meč između Olimpijakosa i Milana, na kojem je bio delegiran kao jedan od arbitara.

On je izašao napred kao glavni sudija sa papirom u ruci na kojem je pisalo "Zaustavite rat", moleći sukobljene strane da momentalno prestanu sa haosom. I nadu da će se to stvarno i desiti.

Video: Novak posle poraza od Veselog: Bio je hrabar u odlučujučim trenucima. kapa dole

(Telegraf.rs)