Pokuševski pravi kad je najvažnije, Srbin "pogurao" OKC do pobede u produžecima!

Aleksej sa poena u poslednjoj deonici pokazao da polako postaje važan adut u Tanderu, meč završio sa 13 poena

Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Oklahome možda već ovu sezonu mogu proglasiti kao još jednu "za zaborav", jer dalje od tavorenja na Zapadu ne mogu, ali to definitivno ima i svoje dobre strane za najmlađi tim lige, sad mogu da budu rasterećeni i bez presije da odrade nastavak sezone. A tad ruka baš ume da se opusti.

Tanderi su u noći između petka i subote sebi priuštili vrlo lep rezultat, pobedu u gostima protiv Indijane u produžecima 129:125 u kojoj je sasvim solidan doprinos dao i srpski košarkaš Aleksej Pokuševski.

Aleksej je dobio 19 minuta od trenera Marka Dejgnolta i maksimalno iskoristio svaki sekund u igri - utakmicu je završio sa 13 poena.

Važno je napomenuti da je "Poku" bio među petorkom koja je održala rezultatsku klackalicu u poslednjoj, vrlo neizvesnoj deonici, i u tom periodu sa četiri poena (2/2 za dva) potvrdio da se na njega može ozbiljno računati u prelomnim momentima.

Naravno, Glidžus-Aleksander je i ovog puta bio centralna figura u taboru Oklahome, sa 36 poena najzaslužniji je za 19. pobedu gostiju ove sezone.

Najjače je pogurao ekipu i udodatnih pet minuta i tako sebi prilepio etiketu junaka utakmice. Terens Man je sa 22 poena takođe bio na visini zadatka i jedan od šestorice dvocifrenih u taboru gostiju, među kojima je bio, rekosmo, i srpski internacionalac.

U redovima poražene ekipe pridošlica iz Sakramenta BAdi Hild je nastavio sa sjajnim partijama, no ovog puta ni njegovih 29 poena nisu bila dovoljna da se slomi raspoloženi sastav Tandera.

Pejsersi, kao i Tanderi, tavore pri dnu, ostali su bez šansi da urade bilo šta zapaženo ove sezone, zapraov to su već nedano završili trejdom Sabonisa i dolascima Hilda i Halibartona čime je franšiza praktično krenula u "ribilding".

Rezultati

Šarlot - Toronto 125:93

Indijana - Oklahoma 125:129 (produžetak)

Orlando - Hjuston 119:111

Vašington - San Antonio 153:157

Njujork - Majami 100:115

Minesota - Filadelfija 102:133

Finiks - Nju Orleans 102:117

Juta - Dalas 114:109

Los anđeles Lejkers - Los Anđeles Klipers 102:105

(Telegraf.rs)