Zvanično: Evroliga bez milosti, ruski klubovi izbačeni iz takmičenja, poništeni im svi rezultati!

Pošto se situacija na granici sa Ukrajinom nije promenila, Izvršni odbor takmičenja doneo je nepopularnu odluku

Foto: MN Press

Evropska košarka doživela je novi veliki potres. Ruski klubovi zvanično su izbačeni iz Evrolige i Evrokupa za tekuću sezonu, a svi njihovi rezultati su poništeni i neće se računati u kalkulacijama za tabele za ova dva takmičenja. Takva odluka doneta je posle zasedanja Izvršnog odbora na kojem je glasalo ukupno 13 klubova.

Ovu odluku potvrdio je i ruski CSKA na svom zvaničnom Tviter profilu, naglasivši da je potvrđeno da CSKA, Zenit, Uniks i Lokomotiva Kuban više neće igrati u ovim nadmetanjima do kraja sezone, jer se situacija u Ukrajini nije pomerila sa mrtve tačke.

Takođe, sva četiri kluba se brišu sa tabela i njihovi prethodni rezultati se više zvanično neće računati, što će doneti dodatne pomake Crvenoj zvezdi i Partizanu na tabeli Evrolige i Evrokupa.

Ruski tim naglasio je da će navijačima biti nadoknađena šteta u vidu neiskorišćenih karata za preostale mečeve Evrolige, bilo kroz novac za gledanje susreta VTB lige u plej-ofu za ovu ili za narednu sezonu. Nije poznato da li će ova odluka uticati na učešće ekipa iz ove zemlje za narednu takmičarsku godinu.

Video: Pucali su obruči u hali: Žilava Igokea preznojavala Partizan, ali crno-beli su je slomili

(Telegraf.rs)