Loše vesti za Zvezdu, ali i za Partizan: Monako pobedio i Baskoniju, Top 8 sve bliži

Krupan korak ka četvrtfinalu Evrolige za tim Saše Obradovića

foto: MN Press

Košarkaši Monaka savladali su Baskoniju rezultatom 78:68 i napravili krupan korak ka Top 8 Evrolige.

Ekipa Saše Obradovića igra u neverovatnoj formi, ovo je Monaku bila 11 pobeda u 12 mečeva računajući sva takmičenja što je pravi dokaz da je srpski stručnjak ekipu totalno utegao i spremio za borbu protiv svake evroligaške ekipe.

Ključnu prednost Monako je stekao u drugoj četvrtini, na kraju koje je bilo 10 poena prednosti za tim Obradovića. U trećoj deonici prednost je rasla i na 20 poena prednosti, a na kraju je to bila rutinska pobeda.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Vil Tomas sa 16 i Dvejn Bejkon sa 14 poena, dvocifreni sa po 10 poena bili su i Alfa Dijalo i Donta Hol. Na drugoj strani najbolji su bili Džejson Grejndžer sa 16 poena i Alek Peters sa poenom manje.

Osim što ova pobeda Monaka ne odgovara Crvenoj zvezdi, jer je ekipa iz Kneževine jedan od najvećih konkurenata crveno-belima za četvrtfinale Evrolige, upravo plasman među osam najboljih Monaka ne bi odgovarao ni Partizanu, jer bi u tom slučaju crno-belima bila potrebna titula u Evrokupu kako bi se preko tog takmičenja dokopali Evrolige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Delije zviždale Obradoviću: Trener Monaka neprijatno dočekan u Pioniru

(Telegraf.rs)