Navijače Žalgirisa isprovocirao gest Zvezdinih igrača, evo šta su im još skandirali

Litvanci su bili motivisani zbog gesta igrača crveno-belih pre početka meča

Foto: twitter/donatas urbonas

Gostovanje košarkaša Crvene zvezde u Kaunasu ekipi Žalgirisa, u odloženom meču Evrolige, izašao je iz sportskih okvira zbog tvrdih stavova koje zvanične države, i Srbija i Litvanija, imaju prema ratu u Ukrajini.

Košarkaši Zvezde su neposredno pre početka meča, najblaže rečeno, neprijatno iznenadili domaćine jer su odbili da drže parolu "zaustavite rat" koja je bila ispisana na žuto plavoj pozadini.

Foto: Sporklub

Ta slika je obišla Evropu i svet, izazvala oprečne komentare navijača, običnih ljudi sa svih meridijana. Velika polemika se povela na društvenim mrežama. Svako brani svoje stavove i svako ima argumente za njih. Ima i vređanja. Podseća se na bombardovanje Srbije i nedostatak empatije kod ostatka sveta za taj užas.

Navijači Žalgirisa su i tokom meča vrlo bučno i energično skandirali parole podrške Ukrajini, od kojih je udarna i najčešće ponavljana bila ona za slavu države ku kojoj se trenutno vode žestoke borbe.

- Slava Ukraine, Herojam Slava - klicali su Žalgirisovi najglasniji fanovi na poluvremenu utakmice i jako im je bilo stalo da dopru do gostiju iz Beograda.

Video: Sin bivšeg košarkaša Zvezde debitovao za crveno-bele i dao prve poene

(Telegraf.rs)