"Iskreno, želim samo da nastupi mir": Radonjića pitali o zastavi koja je unela razdor u Kaunasu

Trener Zvezde je izneo svoj stavpovodom dešavanja sa poečtka meča

Foto: Marko Jovanović

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je na raspolaganju litvanskim novinarima posle meča u Kaunasu, poslednjeg gostujućeg za crveno-bele ove sezone u elitnom takmičenju. Beograđani su pretrpeli poraz posle triler završnice i produžetka, ali je na kraju, ipak, drugi detalj odvukao najveću pažnju košarkaške javnosti. Nažalost, i on nema veze sa košarkom.

Radi se o poruci mira ispisanoj na ukrajisnkoj zastavi koju su pre početka meča izneli igrači Žalgirisa, a koji su držale i sudije, ali ne i igrači Zvezde. Oni su odbili i zbog toga su se našli na udaru navijača domaćeg tima koji su izviždali Beograđane.

- Iskreno se nadam da će mir uskoro nastupiti. To zaista želim. To nije pitanje za mene - kazao je trener Zvezde na pitanje da prokomentariše opisanu situaciju koaj je izazvala najviše komentara.

O samoj utakmici, trener Zvezde je rekao:

- Čestitam Žalgirisu. Prvo poluvreme smo odigrali meko, napravili smo mnogo grešaka. Treća četvrtina bila je potpuna suprotnost od svega što smo videli u prvom poluvremenu. Imali smo priliku da pobedimo večeras, nismo napravili faul u poslednjim sekundama četvrtog perioda i oni su pogodili tu trojku. U dodatnih pet minuta su kontrolisali duel čestitam im još jednom. Paulijus Jankunas je odigrao vrlo dobro od trenutka kada je ušao, uradio je mnogo da Žalgiris pobedi - izjavio je Dejan Radonjić posle poraza svog tima.

Video: Nebojša Čović o izbacivanju ruskih timova iz Evrolige

(Telegraf.rs)