Nestvaran rezultat polufinala KLS: Mega na poluvremenu vodila 37 razlike?!

Vojvodina se pokazala kao totalno nedorastao rival za tim Vlade Jovanovića

Foto: MN Press

Košarkaška liga Srbija, pridružena za ABA ligaše Megu i Borac, ušla je u samu završnicu, stigla je do polufinala koje igraju upravo "roze tim" i Vojvodina, odnosno Mladost - Borac.

Pobednici tih duela će se u finalu boriti za prolaz u novo polufinale, ono superligaško, gde će im rival biti Crvena zvezda koja je na osnovu plasmana u regionalnoj ligi povlašćena u ovoj fazi.

Drugo polufinale Superlige je već nacrtano, igraće ga još dva povlašćena ABA tima - Partizan i FMP Železnik.

U današnjem prvom polufinalu KLS-a između Mege i Vojvodine viđena je neverovatna dominacija domaćeg tima i brodolom gostiju o čemu možda i najbolje svedoči rezultat sa poluvremena - 57:20?!

Utakmica je na kraju završena rezultatom 87:60. Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Boriša Simanić sa 18 poena i 12 skokova, dok je na drugoj strani Dušan Beslać postigao 16 poena, a na terenu je proveo svih 40 minuta.

Valja reći da je mega čak nastupila oslabljena, bez udarnih pesnica Jovića, Kazalona i Matkovića, što se, naravno, nije odrazilo na igru ekipe koja je za samo 20 minuta do nogu potukla tim Miroslava Nikolića. Uskoković, Simanić, sa njima i Ružencev su predvodili napadački ešalon Mege u ovoj neravnopravnoj borbi.

Novosađani su, pomenimo, bili trećeplasirani u regularnom delu Košarkaške lige Srbije, iza Zlatibora i Sloge.

(Telegraf.rs)