Bio je MVP, stiže na Zlatibor: Čajetinci uz moćno pojačanje čekaju 26. avgust i nadaju se pozivu u ABA ligu

Marko Tejić potpisao je ugovor sa klubom na dve godine

Foto: ABA league/Dragana Stjrepanović

Nastupao je za Zvezdu, bio je najkorisniji igrač ABA 2 lige, a potom se zaputio ka inostranstvu gde nije uspeo da se izbori za veću minutažu. Stoga je odlučio da napravi zaokret i vrati se u rodni kraj, pa će Marko Tejić naredne sezone obući dres Zlatibora i pokušaće da klubu podari novu titulu šampiona Srbije i druge po kvalitetu regionalne lige.

Podsetimo, Čajetincima je bilo zabranjeno da kao šampioni uđu u prvi rang takmičenja zbog jednog veoma nejasnog pravila koje kaže da jedna zemlja ne može da ima više od pet predstavnika u ABA ligi. Zbog toga je održan baraž između Borca iz Čačka i Zlatibora, koji je pripao prvopomenutima.

Bizarno to bilo ili ne, Zlatibor i dalje ne zna u kojem će takmičenju nastupiti naredne sezone. U klubu se nadaju da bi na Skupštini ABA lige zakazanoj za 26. avgust mogli da dobiju poziv da učestvuju u elitnom rangu takmičenja.

Rođeni Užičanin je karijeru počeo u Zvezdi sa kojom je osvojio ABA ligu, Superligu, dva Kupa Radivoja Koraća, a sa Čajetincima je potpisao ugovor na dve sezone. Prethodno je sa Studentskim centrom uzeo ABA 2 ligu, a u Lijetuvos Ritasu nije pronašao pravi ritam.

Sa mlađim kategorijama reprezentacije Srbije ima bronzu i zlato na Evropskim prvenstvima.

Pored njega, klub su do sada pojačali i Brano Đukanović, Aleksandar Ponjavić i Bogdan Tejić, dok je ekipu napustio Dušan Kutlešić koji će igrati u Energa Basket ligi za Zjelonu Goru.

Video: Danilović: Teodosić je više od kapitena! Možda postojao drugačiji način za rešavanje ovog problema!

(Telegraf.rs)