Gudurić o pobedi nad Grcima, igranju na pleju posle 15 godina i poruci Srbije rivalima pred Evrobasket

Bek Srbije smatra da bi trebalo igrati bolju odbranu protiv Grka ukoliko se susretnemo sa njima na Evropskom prvenstvu

Bek Srbije Marko Gudurić rekao je posle pobede nad Grčkom da je bilo uživanje igrati meč u prepunoj Areni, da je Srbija igrala sjajno u napadu, ali da je bila slabija u odbrani pošto je Janisu i ekipi dozvolila mnogo lakih poena i zakucavanja.

- Velika pobeda, sjajna atmosfera pre svega, da se zahvalim našim ljudima koji su napunili Arenu, bilo je uživanje igrati u ovakvom ambijentu. Otvorili smo utakmicu dobro u napadu, ali smo im dozvolili neke lake poene u odbrani i zakucavanja iz kojih im je poraslo samopouzdanje. Bila je utakmica na veliki broj poena, mogli smo da privedemo utakmicu i ranije kraju, primili smo tu trojku i otišli u produžetak, ali je sve dobro završeno na kraju. Nadam se da je Vasa dobro i da nije ozbiljnije povređen - rekao je Gudurić i dodao da je to poremetilo ekipu, jer je i on morao da igra na poziciji plejmejkera.

- Naravno da nas je poremetilo, ostali smo bez jedinog pravog plejmejkera u ekipi, ja sam bio plejmejker posle 15 godina. Pošto sam odradio tri treninga sa ekipom, nije bilo loše.

O duelu sa Janisom i grčkim timom?

- Oni su se dokazali, veliki igrači, ali ako se sretnemo s njima na Evropskom prvenstvu, moramo mnogo bolje to da odradimo.

Sledi utakmica protiv Turske već za tri dana.

- Nezgodna ekipa, imaju dosta dobrih bekova, imaju sjajan roster, poznaju se dobro. Ali sve zavisi od nas. Da vidimo kako je Neda i kako je Vasa, idemo tamo da pobedimo, naravno. To se očekuje od Srbije.

Kakvu je poruku Srbija poslala rivalima.

- To je na drugima da kažu, ali mi gledamo nas, radimo dobar posao svaki dan, samo da nas povrede zaobiđu. Nije krenulo baš najbolje, ali ima vremena do Evrobasketa i do te druge faze, nadamo se da ćemo otići u punom sastavu.

Video: Grk krenuo u svlačionicu, pa se vratio za sto i iznenadio izjavom!

(Telegraf.rs)