Klubovi glasali za vraćanje KLS pod okrilje KSS: Partizan se nije pojavio, 18 od 19 bilo protiv

Prvi čovek Zvezde imao je poruku i za KSS, od kojeg očekuje strategiju s obzirom na minule rezultate, kao i sredstva koja dobija od države

Printskrin: Youtube/ZA MEDIA

Minulog vikenda na Staroj planini održan je skup predstavnika Košarkaške lige Srbije, gde se raspravljalo o srpskoj košarci na svim nivoima, od trenerskog do sudijskog.

Održane su sednice Predsedništva i Skupštine Košarkaške lige Srbije, a od 21 ekipe, na planini su bili predstavnici 19 učesnika lige, a sastancima nisu prisustvovali predstavnici Partizana i Borca iz Čačka.

Domaćin ovog skupa je bio nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Goran Karadžić, sada direktor JP “Stara planina” – SP Resort.

Jedna od tema bila je i ideja o tome da li da se KLS vrati pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije, ali je od 19 klubova, 18 glasalo protiv, uključujući i ABA ligaše - Crvenu zvezdu, Megu i FMP, a uzdržan je bio samo OKK Beograd.

Prvi čovek Crvene zvezde, Nebojša Čović, istakao je da je ovakva praksa organizovanja lige od strane samih klubova nešto što je trend u evropskoj košarci, a očekuje od KSS-a i da priloži strategiju, s obzirom na minule rezultate, kao i, kako navodi, ne mala sredstva koja dobija od države.

- Takvi su trendovi u evropskoj košarci, ipak su klubovi koji raspolažu sredstvima, oni treba da se organizuju i rešavaju takva pitanja, uz poštovanje naše krovne organizacije Košarkaškog saveza Srbije. Na kraju krajeva, KSS ne plaća klubove nego klubovi plaćaju u određenom procentu KSS, a u većinskom procentu KSS-a učestvuje država, koja ne daje mala sredstva, tako da očekujemo i strategiju Saveza, naročito ako imate u vidu rezultate sa kojima se susrećemo. U sportu nema života od minulog rada, svaki dan je novi dan - rekao je Čović.

(Telegraf.rs)