Da li je ovo realno? Partizanu i Zvezdi predviđaju ispadanje pre Top 8 Evrolige, evo ko je bolje kotiran

Iza Zvezde su se našli samo Žalgiris, Asvel i Alba

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana takmičiće se ove sezone u Evroligi, a specijalizovani sajt Basketnjuz odredio je projektovano šanse za svaki tim, te je večitima dao jako male šanse da se i primakne Top 8 fazi najveće evropske klupske smotre.

Od 18 učesnika, sajt je smestio Zvezdu na 15. mestu istakavši da su crveno-beli znantno promeni roster u odnosu na prošlu sezonu. Kako pišu, odlasci Nikole Kalinića, Nejta Voltersa, Ostina Holinsa i Dejana Davidovca, uz trenera Dejana Radonjića, uticaće na plasman tima sa Malog Kalemegdana.

Ambicije su ipak popravljene dolaskom Nemanje Nedovića, Džona Holanda, Hasana Martina i Filipa Petruševa, te da će Vladimir Jovanović na svom debiju u Evroligi pokušati da izgradi možda iznenađenje i put u narednu fazu takmičenja.

Iza Zvezde su se našli samo Žalgiris, Asvel i Alba.

Nešto bolje rangiran je Partizan kojem se projektuje da će biti na ivici Top 8. Basketnjuz je crno-bele smestio na 10. poziciji favorita.

Oni pominju da će trener Željko Obradović ostvariti dugo čekani povratak u Evroligu, a da je Partizan dokazao svoj kvalitet u Evrokupu prošle sezone.

Crno-beli su zadržali kor ekipe uz Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Alena Smailagića i Jama Madara, a na sve to dodali Dantea Egzuma, Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija, Janisa Papapetrua...

Sajt navodi da na papiru ovaj tim izgleda zastrašujuće, ali da svi znamo kako je to završilo u Evrokupu prošle godine, te da se verovatno očekuje stepenica više ove sezone.

Pet prvorangiranih počinje sa Olimpijakosom, a nastavlja se Armanijem, Barselonom i Efesom, dok je prvi favorit, po njihovim rečima, je Real Madrid.

Video: Martin o srpskom i ćevapima: Zvezda je veći tim od Budućnosti, naučio sam samo ružne reči

(Telegraf.rs)