Nova misterija evropske košarke: Otkud Đorđe Đoković na sastanku Evrolige sa šeicima u Dubaiju?

Mnogi se pitaju u kom svojstvu je brat Novaka Đokovića bio na pregovorima o budućnosti elitnog košarkaškog takmičenja

Foto: Twitter.com/EuroLeague

Evroliga je na novom raskršću nakon dolaska nove uprave, na čelu sa novim predsednikom Dejanom Bodirogom. Procurila je informacija da je na stolu bogata ponuda arapskih šeika, koji žele da populariziju košarku i da su spremni da ulože 60 miliona evra godišnje uz mogućnost da jedan klub iz Dubaija zaigra u Evroligi i da se Fajnal for takmičenja tri godine igra u UAE.

Nedugo posle ove informacije, zvanično se oglasila i Evroliga, gde je istaknuto da je Dejan Bodiroga sa predstavnicima 13 klubova sa "A licencom" otputovao na sastanak u Dubaiju posle koga je izašlo i zvanično saopštenje, uz fotografiju predstavnika Evrolige i Dubaija.

Ono što je svima "zapalo za oko", jeste i činjenica da je na fotografiji brat Novaka Đokvovića - Đorđe Đoković.

Najmlađi od braće Đoković ima ulogu direktora Serbia Opena, ATP turnira iz serije 250, koji se održava u Beogradu, a mnogima je bilo nejasno otkud on na sastanku Evrolige, gde se razmatra budućnost ovog takmičenja.

Poznato je i da je Đorđe veliki navijač Crvene zvezde i da je na gotovo svakoj utakmici crveno-belih u hali i posmatra ih tik pored terena sa počasnih mesta. Nije ga bilo na meču protiv Budućnosti, a sada je i jasno zbog čega.

Kako saznajemo, Đorđe na ovom sastanku nije bio u svojstvu predstavika Evrolige, već kao predstavnik strane koja zastupa Dubai u ovim pregovorima.

Detaljnije ćemo ulogu Đorđa u svemu ovome saznati verovatno kada on bude nešto rekao o tome.

Zna se i da je Novak Đoković u sjajnim odnosima sa Dubaijem, godinama igra ovaj turnir, koji je osvajao pet puta, a upravo mu je Dubai i omogućio da ove godine igra prvi turnir, nakon deportacije iz Australije.

Đoković će biti i deo novog projekta, igraće u Dubaiju u Svetskoj teniskoj ligi, koja će biti održana od 19. do 24. decembra.

Video: Đorđe Đoković najavio teniske turnire i u drugim srpskim gradovima: Igraće se u Vrnjačkoj Banji

(Telegraf.rs)