"Mi favoriti protiv Srbije? Niko u svetu košarke ne misli tako": Selektor VB komentarisao Pešićevu izjavu

Mark Stutel je odbacio ulogu favorita

Printskrin: Youtube / Newcastle Eagles

Košarkaške reprezentacije Srbije i Velike Britanije imaju pred sobom međusobni duel u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Njihov prvi duel će biti odigran na Ostrvu, gde će domaća selekcija ući i sa novim selektorom, Markom Stutelom.

Mark Stutel je na klupi reprezentacije nasledio Nejtana Renkinga, koga su druge obaveze naterale da se ostavi ovog posla i ode put Klivlend Kavalirsa.

On će imati i tu sreću, da reprezentacija Srbije igra u Njukaslu protiv njegove selekcije, u gradu gde i sam trenira ekipu Njukasl Džetsa.

- Pred nama je ogroman zadatak protiv dva košarkaška giganta, ali zbog takvih utakmica radimo i vdeli smo mnogo pozitivnih stvari u poslednjem meču protiv Letonije. Dobro smo se držali plana i programa i odbrane i moramo da ponovimo te stvari kako bismo došli do željenog uspeha - istakao je Stutel.

Selektor Srbije Svetislav Pešić je već ranije komentarisao situaciju, gde je istakao da naša reprezentacija nije favorit u meču sa Britancima, pa je samim tim i Stutel imao komentare na tu opasku.

- Svaki selektor ima jedinstven pogled na svoju situaciju u određenom trenutku, ali nisam siguran koliko bi se ljudi u međunarodnoj košarci usaglasili da smo mi favoriti protiv Srbije, da li oni imali NBA igrače ili ne. Što se tiče njegovih komentara, on može da se oseća kako god želi, a mi ćemo se pripremiti uz mentalitet usmeren na nas. Radićemo prave stvari i pokušati da ispoljimo britanski stil košarke, te da uradimo sve što je u našoj mogućnosti kako bi bili uspešni - zaključio je Stutel.

Podsetimo, meč između Srbije i Velike Britanije na programu je 11. novembra.

Video: Pešić sumirao poraz od Italije: Nismo fizički bili na nivou

(Telegraf.rs)