Delije izdale saopštenje pred derbi u EL, pitaju Grobare za pomoć: "Ako ovo ne ispunite..."

Zagreva se atmosfera pred prvi evroligaški derbi Partizana i Zvezde

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Partizanu ovog četvrtka od 20 sati u prvom evroligaškom derbiju koji se igra u okviru 12.kola najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja. .

Kao i svaki derbi, ovaj predstavlja bezbedonosni rizik. Partizan je prodao sve ulaznice za derbi, od čega je oko 3.000 bilo u slobodnoj prodaj. Ipak, kažu da će sprečiti svaki pokušaj organizovanog ulaska u Štark Arenu od strane gostujućih pristalica u saradnju sa policijom.

Tim povodom oglasili su se i navijači Crvene zvezde, a saopštenje Delija prenosimo u celosti:

- KK Partizan je odlučio da prvi naš derbi u evrokupovima protekne bez gostujućih navijača i time pokušava da uništi sve pto jedan derbi čini pravim.

- Mi od derbija ne odustajemo. Tražimo od uprave Partizana da omogući ulazak navijača Crvene zvezde sa kupljenim kartama i obezbede deo tribine za nas. U suprotnom bićemo šrinuđeni da se sami snalazimo za ulazak u halu i ovim putem pozivamo sve zvezdaše da urade isto. A, odgovornost za sve što se tada bude desilo u hali imaće ista ta uprava Partizana" Pozivamo i navijače Partizana da podrže naš zahtev i obećavamo da ćemo se, u derbiju kada mi budemo domaćini, boriti da im pbezbedimo mesto u hali. Derbi nije derbi bez navijača oba tima - stoji u saopštenju Delija

Video: Rebro mu je slomljeno, očekuje ga duža pauza: Trener Zvezde otkrio koliko će Ivanović biti odsutan

(Telegraf.rs)