Janisova istorijska bruka: Baksi primili 51 poen za četvrtinu od najgoreg tima lige!

Ni svemogući Grk nije mogao da veruje šta se desilo u Severnoj Karolini

Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Milvoki Baksa ni slutili nisu kakav ih pakao čeka na gostovanju najlošije rangiranom timu istočne konferencije i do danas najslabijem timu čitave lige Šarlot Hornetsima. Motivacija domaćih, ali i totalna nonšalancija gostiju iz Viskonsina donela je istorijsku bruku za Janisa Adetokumba i njegove saigrače koji su za samo jednu četvrtinu primili 51 poen!

Nezapamćen debakl desio se već u prvih 12 minuta meča.

Do kraja nije bilo dileme, Šarlot je na pogon Terija Rožira rutinirao kandidate za šampionsku titulu rezultatom 138:109.

Iako su se gosti pribrali već od druge deonice i od tada praktično bili u egalu sa Hornetsima, ništa što su pokušali nije doprinelo da se anulira nestvarno loša prva deonica koju je Šarlot rešio u svoju korist rezultatom 51:28.

Veče za istoriju upotpunio je podatak da je Šarlot izjednačio rekrod lige koji su 2019. postavili Voriorsi protiv Denvera kada su postigli isti broj poena za četvrtinu. Ovo je ujedno i rekord franšize po broju postignutih poena za samo jednu četvrtinu utakmice.

- Ubacili smo gomilu šuteva vrlo rano, odigrali smo zaista obre sve četvrtine. Starteri su bili fenomenalni, postavili su temelj na početku. Igrači koji su posle ušli sa klupe odigrali su takođe dobro. Bila je ovo najnolja utakmica od nas ove sezone - sijao je od zadovoljstva trener Hornetsa Stiv Kliford.

U razbijanju Baksa najjače je doprineo Rožir sa ličnim rekordom sezone od 39 poena.

Lonzo Bol je dodao 24, a Pi Džej Vašington 23 poena.

Kod gostiju, koji su drugi najbolji tim istoka sa učinkom 25-14, Bobi Portis je sa klupe postigao 19 poena kao najefikasniji u poraženoj postavi. Lider tima i najbolji igrač Janis Adetokumbo odigrao je jednu od najlošijih utakmica postigavši samo devet poena za 22 minuta.

Šarlot je do ovog meča, uz Hjuston, bio najgori tim lige, sada je tu etiketu prepustio Roketsima. Tim u vlasništvu Majkla Džordana trenutno je na odnosu pobeda i poraza 11-29.

Video: Zvezda udarila novu recku u ABA ligi: Split mučio šampiona samo jedno poluvreme

(Telegraf.rs)