Još jedna laka ABA pobeda Partizana, Cibosi poslužili kao trening za Makabi, simultanke Anđušića i Smajlagića

Rutinski je ovo bilo od crno-belih

Košarkaši Partizana u 14. kolu ABA lige porazili su Cibonu rezultatom 93:68 (17:19, 32:19, 25:19, 19:11) i tako napravili najbolju moguću uvertiru ored novi evroligaški izazov protiv Makabija, pa onda i protiv Baskonije u duplom kolu koje sledi.

Anđušić sa 22 i Smajlagić sa 20 poena bili su daleko najbolji u Obradovićevom timu pred oko 7.000 navijača u Areni.

Trener Obradović je iskoristio činjenicu da je njegov tim ispred sebe imao rivala znatno nižeg kvalitativnog ranga, te je podelio minutažu na ravne časti, odmorivši pritom najjače adute, i može biti potpuno zadovoljan partijama "rezervista" ovog puta.

Partiju sezone odigrao je Alen Smajlagić koji je od samog početka meča najjače napadački povukao i vrlo brzo došao do dvocifrenog košgeterskog učinka, raznovrsnim rešenjima u reketu i van njega, za aplauze navijača. Sve vreme ga je sjajno pratio i Tristan Vukčević koji je na kraju meč završio sa 14 poena, potvrdio da mu je forma u uzlaznoj putanji pred najveće izazove u sezoni.

Posebne redove u ovom izveštaju zavređuje partija Danila Anđušića koji je protiv Cibone nastavio tamo gde je stao sa Monakom - da rešeta protivničke mrežice.

Danilo je zatrpao koš Zagrepčana sa šest trojki iz deset šuteva, 4/4 je imao sa linije penala, priredio je publici još jednu izuzetnu šutersku predstavu, efektnu i efikasnu, koja može biti i njegov nagoveštaj vrhunskih partija i u nastavku sezone.

Što se samog meča tiče, Cibona je tek desetak minuta parirala Partizanu, do momenta kad su crno-beli agresivno pritisli svaki posed rivala i otežali mu svaki napad na koš. Rezultat takvog prisutpa bio je ekspresan rezultatski beg na dvocifrenu razliku. Od tog trenutka meč je bio jednosmerna ulica, razlika je samo rasla, a Obradović je sa protokom vremena, sve više kombinovao i minutažu rapsoredio onako kako je želeo u cilju da relaksira sve adute.

Foto: Aba-liga.com/Dragana Stjepanović

Statistički gledano, Partizanovih 17 trojki iz 36 pokušaja mnogo toga govore o tome kako je danas slomljen svaki otpor Sesarovog tima. Uglavnom su to sve bile izgrađne akcije i otvoreni šutevi koju su danas maksimalno koristili šuteri crno-belih, pre svih, rekosmo, sjajni Anđušić koji je bio neumoljiv od prvog šuta ka košu Zagrepčana.

Gosti, bez rešenja za spoljnu igru i sa malo uspeha da pariraju u unutrašnjim kombinacijama i prodorima Partizana, do kraja su samo gledali kako da izbegnu ubedljiviji poraz, u čemu, uprkos velikom trudu, nisu uspeli. Kod poraženog sastava, bivši igrač Partizana Aranitović bio je motivisan i najefikasniji sa 16 poena. Baković je bio iza njega sa 13 poena, i preostali dvocifreni danas u timu iz Hrvatske.

Partizanu je ovo bila osma uzastopna pobeda na oba fronta.

Partizan - Cibona 93:68 (17:19, 32:19, 25:19, 19:11)

Uživo:

4/4

38. minut - Nepogrešiv je Anđušić, pet trojki je danas ubacio, dve zaredom u dva vezana napada, 19 njegovih poena. Sjajan šuterski dan za Danila, za tri 5/7 za njega.

Foto: Aba-liga.com/Dragana Stjepanović

36. minut - Partizan sa mnogo rutine privodi meč završnici, navijači mogu sad da uživaju u tečnim napadačkim akcijama domaćih koje ovi, sporadično efektno završavaju. Ležerno je u Areni, bez takmičarske tenzije, Cibosi gledaju kako da spuste razliku ispod 20 poena.

31. minut - Nova trojka gostiju, još jedna od Smajlagića, ali uzvraća čovek koga uglavnm nije bilo nigde od dolaska u Partizan - Brodzijanski. Cibosi ne koriste naredni napad. Vodi Partizan 80:60, Smailagić je pogodio za tri. Definitivno najbolji Partizanov igrač danas, došao je do 20. poena.

3/4 - 74:57

30. minut - Egzibicija Partizana, nižu se poeni u gotovo svakom napadu crno-belih, koji, posle zakucavanja Smailagića, dolaze do najvećih 20 poena razlike - 72:52. Efektno su, ipak, gosti završili ovaj period meča - trojkom na isteku treće deonice, sa centra.

27. minut - Egzum i Vukčević daju ton igre Paritzana, mladi centar vrlo raspoložen, kao i Kapusta i Aranitović na drugoj strani. Lepa košarka u Areni, Partizan sve vreme na desetak poena razlike od rivala, Trifunović donosi najveću prednost trojkom - 64:49.

24. minut - Nije Baković maksimalno iskoristio dobar prodor, iako je poentirao, no nije bio precizan sa penala. Egzum je u igri, nije ga bilo u prvom poluvremenu. Prekršaj za Kapustu. Partizan vodi, kontroliše ritam i rezultat, bez mnogo trzavica.

22. minut - Dva brza faula Partizanovih igrača, Panter i Trifunović su bili u mis meču, Lesor potom udara sjajni rampu Ljubičiću. Panter postiže trojku, prvi poeni iz igre u drugom poluvremenu - 53:40.

2/4 - 49:38

20. minut - Dva atraktivna poteza gostiju, za seriju 5:0. Oba u režiji Kapuste, najpre duga asistencija za Bakovića koji je dočekao na obruču, a onda i dalekometna trojka plejmejkera Zagrepčana. Obradović zove tajm-aut na desetak sekundi pre kraja, pri vođstvu Partizana 46:38. Trojka Papapetrua, Cibona će imati poslednji napad...

19. minut - Diže Papapetru navijače na noge, strašno zakucavanje Grka, ide Partizan na 45:32. Nema sa druge strane dugo Aranitovićevih poena, promašio je sa poludistance bivši bek crno-belih. Ali, imaće šansu da se popravi sa penala, posle faula Lesora u napadu.

17. minut - Anđušić nastavlja tamo gde je stao protiv Monaka, tri trojke je ubacio Ciboni Danilo, ukupno 12 poena za njega. Raste prednost Partizana, mada su se gosti koliko toliko napadački povratili posle praznih minuta. Vode crno-beli 41:30, posle trojke Madara.

15. minut - Jaka odbrana, sigurna napadačka rešenja, precizni šutevi i evo Partizana na 29:23, posle zakucavanja Lesora. Anđušić nastavlja seriju sa distance, druga njegova trojka. Evo crno-belih očas posla blizu dvocifrene razlike.

13. minut - Rasplamsala se borba u Areni, izjednačena košarka za sada, pošto se Cibona napadački trgla i pronalazi dobra rešenja. Uz to, Sesarov tim iam odgovor na nešto agresivniju igru crno-belih u nastavku. Smailagić briljira sa 11 poena, bez promašaja je za dva poena, 5/5, Lesor ga je zamenio i dobio ovacije. Partizan u blagom vođstvu - 24:23.

1/4 - 17:19

10. minut - Dva puta su gosti preuzimali vođstvo, Bakovićeva trojka donela im je 17:15, potom je Aranitović, u poslednjim sekundama napada, obezbedio novu prednost i postavio konačan rezultat posle prvih deset minuta, 17:19. Sedam poena za Aranitovića kod gostiju.

9. minut - Dobar napadački ritam Cibone, koja je mic po mic, prišla na 16:14, pa Obradović traži tajm-aut, prvi na utakmici. Gosti su napravili seriju 7:0.

7. minut - Domaći igrači prednjače u domaćem timu, Vukčević, Trifunović, Avramović i Smailagić, uz Pantera, su u postavi. Tristan je doneo nove poene iz ofanzivnog skoka, za 13:5.

5. minut - Trojka Aranitovića koji dleuje vrlo motivisano protiv svog bivšeg kluba, upisoa je i asistenciju srpski košarkaš iz redova Cibosa.

3. minut - Smailagić je u elementu, šest njegovih poena za vođstvo crno-belih 8:2. Partizan odmah od samog starta hvata ritam.

(Telegraf.rs)