Ponos Srbije, ponos Denvera: Nikola Jokić postao najbolji asistent u istoriji Nagetsa!

Ovacije za Srbina, za velikog, za najvećeg

Foto: Tanjug/ap

Srpski košarkaš Nikola Jokić je u noći srede na četvrtak, sa svojih 27 godina, postao najbolji asistent u istoriji Denver Nagetsa.

Bilo je, naravno, samo pitanje dana kada će se desiti taj trenutak, a desio se na meču u Koloradu u kojem je Denver ugostio Minesotu - savladao je 122:118.

Jokić je prebacio brojku od 3.680 asistencija, prestigao je Aleksa Ingliša, i nastavlja da broji... Valja reći, jako je važno pomenuti u kontekstu Nikoline klase i talenta, da je odigrao 269 utakmica manje od Aleksa Ingliša za Denver.

Ingliš je do sada bio prvoplasirani asistnt franšize sa 3679 asistencija, u Denveru je proveo deset godina. Iza njega su Fet Lever sa 3566 i Andre miler sa 2978.

Srpski košarkaš je, i to je važno naglasiti, postao prvi centar u istoriji NBA lige koji predvodi svoj klub na večnoj listi najboljih asistenata.

Pogledajte, na kraju, kakvim su ovacijama navijači Nagetsa počastili Nikolu kada je spiker objavio da je Somborac novi najbolji asistent franšize svih vremena.

Jokić je posle meča pokazao znake radosti i zadovoljstva što inače nije u njegovom opisu karaktera, no priznao je ovog puta da je ponosan i da mu je drago zbog rekorda.

- Da budem iskren, ovo je možda prva stvar na koju sam ponosan, samo zato što, nadam se, moji saigrači vole da igraju sa mnom jer volim da dodajem loptu. Tako da je ovo možda prvi put da sam ponosan na ovako nešto, verovatno - poručio je Nikola odmah nakon meča.

Video: Kad ne zna šta ćeš sa loptom ti je daj Jokiću da zvekne trojku: Magična partija Srbina

(Telegraf.rs)