Dejan Radonjić doveo dva igrača i kumovao velikoj "izdaji": Legenda Olimpijakosa potpisala za PAO

Ovako nešto nije viđeno još od transfera Vasilisa Spanulisa iz PAO-a u Olimpijakos

Foto: MN Press

Letos je Dejan Radonjić stigao u Panatinaikos i očekivanja su bila velika, ali ekipa to nije ispoštovala. U međuvremenu, crnogorski trener je dobio i neograničen budžet, te je svojoj ekipi dodao još dva nova igrača - Dimitrisa Agravanisa i Meta Tomasa.

Panatinaikos je doveo veliki broj pojačanja otkako je Radonjić stigao, praktično su promenili čitavu ekipu, doveli su čak 12 igrača, dok je sa Tomasom i Agravanisem taj broj narastao i do 14, a čini se kao da tu neće stati.

Dimitris Agravanis je jedan od legendarnih košarkaša iz Grčke košarke, a svoju slavu je stekao igranjem za Olimpijakos čak šest godina, te je ovo i svojevrsna "izdaja" koja nije viđena još od prelaska Vasilisa Spanulisa iz PAO-a u Olimpijakos.

Agravanis je posle epizode u Olimpijakosu igrao za Promiteas, Napoli i Peristeri, da bi sada stigao u Panatinaikos.

Osim Agravanisa, u klub je stigao i američki bek-šuter, Met Tomas, koji stiže iz Čikago Bulsa.

Tomas je prethodne sezone u Čikagu odigrao 40 mečeva i postizao je u proseku četiri poena, dok su dosta zapaženije bile njegove igre u Valensiji u okviru Evrokupa, kada je u sezoni 2018/2019 odigrao 23 meča u ovom takmičenju i imao je 12,7 poena u proseku.

Nije bio nezapažen i u prvenstvu Španije, gde je prvo za Obradorio odigrao 30 mečeva i imao 15,4 poena po meču, da bi potom u Valensiji imao četiri poena manje u proseku.

Kako god, ovo će biti i veoma značajno pojačanje za Radonjića, koji će pokušati da "spasi" sezonu svog kluba.

Foto: MN Press
Video: Radonjić oduševljen dočekom Delija u Pioniru: Ova atmosfera je fenomenalna

(Telegraf.rs)