Srbija i dalje nema vizu za Mundobasket: Belgijanci sravnili Britance u Njukaslu, u ponedeljak potpuna drama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tek tada ćemo znati da li će se momci Svetislava Pešića dokopati Japana, Filipina i Indonezije

Foto: FIBA (fiba.basketball)

I druga šansa da se domognemo Mundobasketa je propala. Posle poraza Srbije od Grčke, neuspeh i to žestok je doživela Velika Britanija koja je bila naša nada večeras protiv Belgijanaca. Međutim, već posle nekih 15 minuta utakmice se videlo da od trijumfa Ostrvljana neće biti ništa - 59:88.

Pokazali su Belgijanci dominantnu igru protiv Velike Britanije, što je možda i dobro, jer smo mogli da vidimo sve slabosti selekcije sa kojom ćemo se sastati u ponedeljak u presudnom meču u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 20.00 časova.

Podsetimo, nama je pre današnjeg dana bila dovoljna jedna pobeda Srbije ili jedan poraz Belgije kako bismo otišli dalje. Nažalost, niti su Belgijanci izgubili, niti smo mi pobedili.

Na ovom meču presudile su dominantna druga i treća četvrtina Belgijanaca, koju su ukupno rešili sa 20 poena razlike, a u preostale dve su samo još dodatno uvećali svoju razliku.

Oni u poslednjoj utakmici u ponedeljak od 20.30 časova igraju sa Turskom i treba im pobeda ukombinovana sa našim porazom kako bi se našli na Mundobasketu. Zaista se nadamo da se to neće dogoditi.

Kod Belgijanaca su se večeras istakli Džonatan Tabu sa 15 poena, a pratio ga je košarkaš Budućnosti, Emanuel Lekomt sa 13 poena, koliko je imao i Tajs de Rider. Na 10 poena se zaustavio Haris Bratanović zajedno sa Aleksandrom Liberom. U timu Velike Britanije ispred ostalih bio je Karl Vitl sa 15 poena, dok je 14 poena ubacio Amin Adamu.

Video: Duško Ivanović: Ja sam uvek kriv za poraz, nemojte da me to pitate više

(Telegraf.rs)