Zvezda dominira po jednom parametru u Evroligi, Partizan je pri dnu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međutim, crno-beli se, za razliku od rivala, nalaze pred vratima TOP 8

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde večeras igraju protiv Baskonije i hvataju poslednji voz za TOP 8 Evrolige, mada mnogi misle da je on već otišao!

Crveno-beli će za ovaj duel biti jači za Nenamju Nedovića i Ognjena Dobrića koji su se oporavili od povreda, čime će crveno-beli nastaviti trend po kom su neprikosnoveni u elitnom takmičenju.

Naime, prema istraživanjima, Zvezda je tim u kom oko 66 odsto minutaže koriste domaći košarkaši. A pod "domaći" se ne podrazumevaju stranci koji imaju pasoš određene države.

Iza Zvezde nalazi se Žalgiris sa 50 odsto, Asvel je treći sa 43, dok je Partizan među ekipama koje najmanje koriste domaće igrače - samo 16 odsto!

Efes je tim sa ubedljivo najmanjim brojem domaćih igrača na terenu, samo dva odsto, a između Partizana i šampiona Evrope nalaze se još Makabi, Fenerbahče, Barselona i Baskonija.

Podsetimo, kada su u pitanju stranci u Zvezdi, crveno-beli imaju Džona Holanda (praktično i ne igra), Nikolu Ivanovića, Bena Bentila, Hasana Martina, Luku Vildozu i Fakunda Kampaca.

Video: Ivanović pred meč protiv bivšeg kluba: Svaku utakmicu do kraja ćemo igrati da pobedimo

(Telegraf.rs)