Partizan poražen od Barselone u grotlu Arene: Mirotić i Veseli odložili Top 8 crno-belih i slavlje Grobara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su ostali na skoru od 17 pobeda

Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana posle velike borbe, poraženi su od Barselone 89:80 u meču 31. kola Evrolige u krcatoj Areni, i tako, odložili "overu" plasmana u Top 8 fazu takmičenja.

Crno-beli su, kao i na prethodnim duelima nbili motivisani, odlično ušli u meč i imali vođstvo tokom prvog poluvremena. Ipak, odlična igra Barselone, posebno u trećoj četvrtini, rešila je pitanje pobednika.

Najefikasniji u timu Barselone bio je Laprovitola sa 23 poena, Mirotić je ubacio 19, a Veseli 14. U timu Partizana Eksum je postigao 24 poena, a Kevin panter 16.

Partizan nije na najbolji način otvorio meč pošto je Satoranski asistirao do Mirotića koji postiže poene ispod koša. Potom, Partizan ne koristi napad, a Laprovitola pogađa trojku za 5:0. Posle poena Madara, Laprovitola vezuje i drugu trojku za 8:2. Ipak, vrlo brzo su crno-beli zategli odbranu i uhvatili rezultatski priključak.

Rezultat posle 1/4 31. kola @EuroLeague #KKPartizan 21 - 25 @FCBbasket #EuroLeague pic.twitter.com/DFWechMJpr— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) March 28, 2023

Kako je meč odmicao, tako je Paritzan igrao sve bolje, a posle trojke Egzuma na startu druge deonice, kao i poena za vođstvo crno-belih Arena je "proključala". Potom, Partizan je nastavio sa odličnom igrom, a ponovo je Eksum bio taj koji je iz neverovatnih situacija uspevao da pogodi. Potom, priključili su mu se i Ledej, a onda i Lesor za 40:32 i +8.

Posle ovog vođstva 20.041 navijača, koji su oborili ovogodišnji rekord po poseti u Evroligi su navijali kao u transu. Ipak, to nije bilo dovoljno da se Barselona potpuno zaustavi. Tako, do poluvremena gosti serijom poena prilaze na 45:44.

Koliko je Partizan igrao dobro, pre svega u odbrani vidi se i potome što je u prvom poluvremennu domaći tim imao samo dve izgubljene loptu, a Barselona sedam.

Rezultat na poluvremenu 31. kola u Štark areni#KKPartizan 4️⃣5️⃣ - 4️⃣4️⃣ @FCBbasket #EuroLeague #EveryGameMatters pic.twitter.com/G2FzP6Loya— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) March 28, 2023

U nastavku, BArselona brzo preuzima vođstvo. Ponovo su gosti nametnuli svoj ritam i n astartu treće deonice napravili seriju od 7:0. Posle trojke Abrinesa za 51:46, trener Partizana Željko Obradović traži tajm-aut.

Ipak, reakcija trenera crno-belih nije bila dovoljna da se zaustavi nalet rivala. Tako, posle nekoliko neiskorišćenih napada, ishitrenog šuta Smailagića za tri poena, i promašaja Pantera, Barselona poenima Mirotića i Veselog odlazi na +10, 61:49.

Vesely throws it down!🤯#FlightTime I @TurkishAirlines pic.twitter.com/FMQ3N1orya

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 28, 2023

Barselona dolazi do najveće prednosti 61:48, a do kraja treće deonice, crno-beli igraju nešto bolje.

Ipak, mnogo bolju igru najavio je Aleksa Avramović na startu četvrte četvrtine. Potom, usledili su i novi poeni Eksuma posle kojih crno-beli prilaze na -3. Ipak, ispostavilo se da je to bilo sve jer su rapsoloženi Mirotić i Veseli odbili nalet domaćih i rešili pitanje pobednika.

Video: Obradović najavljuje rekorde u Areni: Ovo je čudo koliko će ljudi biti za nedelju dana

(Telegraf.rs)