Real bez pomoći Partizanu: Kraljevići poraženi od Makabija posle produžetka, crno-beli mogu samo da budu šesti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadali su se verovatno u Partizanu da bi Madriđani mogli da odrade deo posla i slave, ali to nisu uradili

Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Makabija savladali su Real Madrid posle 45 minuta košarke u Tel Avivu, čime su osvojili peto mesto nakon ligaškog dela šampionata u Evroligi, što znači da će se sutra Partizan moći da igra samo za šestu poziciju - 100:96.

Sa velikom pažnjom su ovu utakmicu pratili u Partizanu. Znali su da bi im pobeda Reala posle onog trijumfa Zvezde nad Fenerbahčeom omogućila da sutra protiv Panatinaikosa potencijalno dođu i do petog mesta i samim tim možda i do najlakšeg protivnika od svih - Monaka.

Ali, ishod je takav da će crno-beli sada na Real Madrid ili Barselonu, što će zavisiti od ishoda duela sa Zelenima. Potencijalno bi dakle moglo da dođe do okršaja upravo sa Realom za Partizan u plej-ofu, ako Barsa dobije Valensiju.

Bila je to jedna potpuno luda utakmica u Izraelu u kojoj smo videli brdo preokreta i nervoze i na jednoj i na drugoj strani. Real je značajno bolje krenuo, ali je Makabi uspeo da se vrati na početku drugog poluvremena i da preuzme konce u svoje ruke. Međutim, bez drame nije moglo.

Real je u poslednjem minutu zbog faula nad Gabrijelom Dekom na skoku došao do poravnanja. Makabi je imao poslednji napad, ali je Džon Dibartolomeo promašio trojku i otišli smo u produžetak i dodatnih pet minuta.

Tamo je ruka i jednima i drugima drhtala. Igralo se koš za koš, ali poena je bilo zaista malo. Onda je Darun Hilijard postigao neverovatnu trojku na minut do kraja utakmice i stavio Makabi u veoma povoljan položaj. Sorkin je potom zakucao posle promašaja Marija Hezonje, čime je zapečatio sudbinu Madriđana.

(Telegraf.rs)