Jokićev otac: "Kad su mi Strahinja i Nikolin agent rekli da on hoće u NBA, pitao sam ih da li se drogiraju?"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Branislav je ispričao zanimljivu anegdotu

Srpski košarkaš Nikola Jokić igra sa svojim Denverom veliko finale NBA lige protiv Majami Hita. 

Samo jedna pobeda nedostaje timu iz Kolorada da po prvi pu u svojoj istoriji dođe do titule. za ovaj uspeh zaslužan je srpski košarkaš Nikola jokić, a njegovo interesovanje i ljubav prema porodici i konjima dovela je ekipu Associated Press-a u Sombor.

Tako, američki novinari razgovarali su sa njegovim ocen, Branislavom koji je, baš kao i za Telegraf pre nekoliko godina, opisao kako je Nikola zavoleo konje.

- Počeo je da raste i u visinu i u veličini i počeo je da bude svestan da bi mogao da bude košarkaš. Imao je međutim veliku strast tih dana i rekao bi kako hoće da postane konjar. Govorio sam mu ‘Sine budi prvo košarkaš, i posle ćeš biti veliki konjar - istakao je Branislav Jokić i dodao:

- Imao je nešto posebno u sebi, retko to pominjem danas, ali jednostavno sam znao da će biti dobar košarkaš. Ali do kojih visina će doći, to niko nije mogao znati.

Branislav je opisao i kako je reagovao kada su mu rekli da će Nikola igrati u NBA.

- Samo se sećam kada su njegov agent i Strahinja, moj najstariji sin rekli da će Nikola u NBA. Pitao sam ih da li se drogiraju. Kakav NBA? - kaže Jokićev otac.

(Telegraf.rs)