"Noćas me čeka analiza, neke stvari će se ponoviti...": Obradović i posle pobede misli o narednom meču

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nije trener Partizana dopustio da mu pobeda poremeti fokus

Ekipa Partizana je došla do trijumfa u prvom meču finala ABA lige protiv Crvene zvezde sa 88:80 pred svojim navijačima, čime su na odličan način i započeli ovu seriju. Njih očekuje još jedan meč pred njihovom publikom, dok su mogli i da ispuste ogromnu prednost.

Partizan je imao 20 poena prednosti na poluvremenu, ali je potom polako i gubio te zalihe, pa je Zvezda prepolovila prednost. Na kraju je moglo da dođe i do egala, ali je Zvezda promašila nekoliko svojih šuteva kada se meč lomio.

Željko Obradović je upravo ukazao na to na kraju, rekavši da je sve to bilo očekivano.

- Pre svega, veoma smo ponosni da smo u ovakvoj atmosferi prešli brojku od 500.000 navijača, mislim da je to prvi put u istoriji da jedan klub u Evropi ima toliko navijača, navijača koji su privrženi i odani, želim da se zahvalim svima za sve što su radili tokom sezone, ali i na ovoj utakmici. Svedok ste bili da smo igrali izvanredno u prvom poluvremenu, zahvaljujući procentima za dva i tri poena, imali smo razliku. Očekivali smo reakciju, reagovali su, to je tim koji ima karakter i kvalitet, vratili su se, prišli su na tu neku razliku, ali smo uspeli da privedemo kraju i povedemo sa 1:0. Jedino je važno to, naravno, okrećemo se već sledećoj utakmici koja je za 48 sati. Čestitke igračima na prvoj pobedi u finalu Plejofa.

Sumirao je Obradović nekako utiske između prvog i drugog poluvremena, a otkrio je i stanje sa Aleksom Avramovićem.

- Razlika je bila ovo o čemu sam pričao u procentima koje smo imali za dva i tri, drugo smo otvorili sa 0/7. a prvo je bilo 9/12. Kad imaš otvorene šuteve ne daješ, onda moraš da trčiš u odbranu, nije bilo toliko loše, uspeli smo da smanjimo broj ofanzivnih skokova Zvezde, u prvom su imali osam, u drugom četiri. Taj odnos skokova je jedan više, imali smo bespotrebno izgubljenih lopti, posebno u 4/4, to je ta razlika. Što se tiče Alekse, videćemo, ima ogromnu volju i želju, Aleksa je Aleksa. Dobio je dozvolu u petak, tako da je prvi trening odradio u nedelju, u nedelju je bio prvi i jedini trening, tako da kod njega postoji želja. Nadam se da kroz ovaj plejof ćemo koristiti, on nam daje dodatnu energiju, a i ono što se očekuje od njega. E sad koliko je spreman, a s obzirom na to da nije trenirao. Znam da će odigrati hrabro ako dođe do toga.

Foto: Mileta Mirčetić

Partizan je imao jako, jako dobar početak meča, ali je kasnije totalno zastao. Zbog toga Obradovića čeka analiza.

- Čeka me noćas analiza utakmice, ali sve stvari su mi i sad prilično jasne. Kad gledaš video, možda se neki detalj ukaže, moramo da reagujemo na neke stvari i za koje sam siguran da će nastaviti da radi, tako da to pripremam, sutra naravno trening da se postave detalji. Tako da ćemo gledati i probati kroz taj trening da pripremimo utakmicu što bolje.

Jedan od "iks-faktora" u ovom meču bio je i Alen Smailagić.

- Odigrao je veoma dobro u prvom poluvremenu, a i u drugom. Potreban je na toj poziciji, ali imamo problem, Zek je bio na velikoj minutaži, ali očekivano s obzirom da je igrao kako je igrao. Ne planiram unapred, on je bio neverovatan, onda je malo pao... Bila je izmena, ali u svakom slučaju, Smailagića ćemo koristiti na obe pozicije.

Još jedan igrač sa velikom minutažom je bio i Danilo Anđušić.

- On ima kvalitet, znaju se kretnje za njega, u prvom poluvremenu je imao dva otvorena šuta, cela sala je aplaudirala. Kretao se izvanredno, iznudio je nekoliko faulova, ali je imao i taj brzoplet šut, koji je bio van balansa totalno. Nije problem da se promaši, svaki igrač kad promaši u dobrom balansu, on je impulsivan, oseća igru, sigurno će u nastavku serije biti bitan za nas.

(Telegraf.rs)