Iznenađujuće kvote za treći meč ABA finala: Zvezda veliki favorit, kladionice ne veruju u Partizan!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brojne svetske i domaće kladionice odlučile su se da poverenje večeras poklone crveno-belima

Foto: Mileta Mirčetić

Večeras od 20.30 časova se u dvorani "Aleksandar Nikolić" igra treća utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Ona bi mogla da bude i poslednja ukoliko crno-beli budu slavili, a u suprotnom nas nova čeka koliko za dva dana na istom mestu.

Ako pitate svetske i domaće kladionice, gotovo sve su složne da je Crvena zvezda uprkos dva poraza u "Štark Areni" od Partizana veliki favorit da produži seriju.

Tome u prilog ide činjenica da poslednjih pet godina nije viđen niti jedan brejk u finalnim serijama ABA lige, odnosno u svim mečevima slavili su domaćini. Partizan tako igra protiv tradicije večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ako biste odigrali na Crvenu zvezdu večeras, gađali biste kvotu koja se kreće između 1,35 i 1,40 u domaćim i svetskim kladionicama. Pritom, ona masovno pada, pošto je pri objavljivanju kvota za meč ona iznosila oko 1,55!

Sa druge strane, kvota na pobedu Partizana se kreće oko 3,00, što je skok sa 2,40 na koliko je prvobitno bio procenjen trijumf crno-belih.

Prevedeno u procente, Crvena zvezda ima oko 70% da slavi na večerašnjem meču, dok Partizan sa druge strane ima 30%. Ili laički, ukoliko biste uplatili 100 dinara na pobedu crveno-belih, a oni trijumfuju, dobili biste 138 dinara, dok biste u istom slučaju samo ako crno-beli pobede dobili 300 dinara.

(Telegraf.rs)