Crvena zvezda dobila pozivnicu Evrolige! Srbija sa dva predstavnika u eliti i ove sezone

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pratite iz minuta u minut dešavanja u vezi sa odlukom Evrolige

Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Crvena zvezda igraće u Evroligi i sledeće sezone pošto je na sastanku deoničara takmičenja dodeljena specijalna pozivnica srpskom klubu. Takođe, i aktuelnom šampionu ABA lige, overeno je učešće u takmičenju pa će i u sezoni koja predstoji Srbija imati dva predstavnika, Partizan i Crvenu zvezdu. 

Kako je ranije i najavljivano, deoničari Evrolige nisu želeli da previše menjaju sastav klubova koji će nastupati u narednoj sezoni. Tako, 12 klubova vlasnika takmičenja potvrdilo je učešće Partizanu, kao šampionu ABA lige.

Tako, navijači će imati prilike da i u sledećoj sezoni vide barem dva evroligaška derbija, i borbu svojih timova u evropskoj košarkšakoj eliti.

Iz Evrolige je saopšteno da će naredne sezone igrati svih 18 klubova, koji su i prošle sezone igrali u ovom takmičenju. U Evroligi će naredne sezone pored beogradskih klubova igrati Barselona, Real, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern, Asvel, Alba, Monako, Virtus i Valensija.

Telegraf je ranije najavio da će u narednoj sezoni dva srpska kluba igrati u Evroligi.

(Telegraf.rs)