Aleksu Avramovića u Čačku dočekalo više ljudi nego Nemce nakon zlata: "Svako dete sanja ovo, slava Bogu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Vratili smo se sa srebrom i to je ono za šta se živi i ono što svako dete koje počne da trenira košarku sanja, da jednog dana obraduje svoj narod"

Divnih nekoliko dana je iza, ali i pred Aleksom Avramovićem. Srebrna medalja na Mundobasketu sa Srbijom, epitet jednog od najboljih igrača tima, pohvale koje je dobijao sa svih strana, potom i doček na balkonu Skupštine u glavnom gradu i izlazak na teren i ovacije koje su mu uputili navijači Partizana na Tašmajdanu.

Došao je red i na doček u njegovom gradu Čačku. Sa njim će na binu izaći i dva člana stručnog štaba Srbije Marko Marinović i Feđa Sretenović.

Veliki broj građana se okupio, a sam događaj je čak i kasnio jer je bilo potrebno da se napravi prostor kako bi njih trojica uopšte došli do bine.

- Dobar dan svima, ne znam odakle bih počeo stvarno. Puno mi je srce i ova tri dana su nešto najlepše što mi se desilo u životu. Hvala Čačku, hvala svima vama što ste došli da nas dočekate. Stvarno smo u Manili i na Filipinima i svih onih hnedelja dali sto posto mogućnosti u nadi da ćemo vas ujediniti i da ćemo Srbiji doneti nešto veliko kao što su Olimpijske igre i eventualno medalja - rekao je Aleksa, potom se i zahvlaio u svom stilu:

- Vratili smo se sa srebrom i to je ono za šta se živi i ono što svako dete koje počne da trenira košarku sanja, da jednog dana obraduje svoj narod. Bogu hvala uspeo sam u tome, svi smo uspeli i hvala vam puno i ovo su stvari koje ću pamtiti ceo svoj život. Hvala svima, hvala ljudima koji su ovo organizovali, hvala Čačanaima na toploj dobrodošlici, na velikom srcu i pokazali smo zašto je Čačak centar sveta i volim vas sve. Slava Bogu - izjavio je Avramović.

Aleksa je dobio i na poklon dres lokalnog kluba.

Prisutnima su se obratili i Marinović i Sretenović, nakon čega je usledila žurka.

(Telegraf.rs)