Prva izjava Sferopulosa kao trenera Zvezde: "Počastvovan sam, ovo nam je najvažnije sada..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grk je rekao da je bitno da tim ostane na okupu

Printskrin: Youtube / KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Crvene zvezdesu promenili trenera, klupu je napustio Duško Ivanović, a umesto njega je stigao Grk Janis Sferopulos, koji je doveo i svog pomoćnika u Beograd. On je odradio i prvi trening, gde i obratio navijačima.

Sferopulos je stigao u Beograd u nedelju oko 14 časova, a već ja sat vremena kasnije bio i na prvom treningu svog novog tima.

On je imao priliku da se upozna sa igračima, kao i da vidi šta ga čeka u timu.

Takođe, Sferopulos se po prvi put i obratio svima kao novi trener Zvezde.

- Pre svega, veoma sam počastvovan što sam postao trener Crvene zvezde. Za mene je važno da budem deo porodice i želeo bih da zahvalim gospodinu Čoviću, predsedniku, kao i čitavom menadžmentu što su me doveli ovde. Uzbuđen sam što ću trenirati ovaj tim, mislim da možemo da uspemo i uradimo odlične stvari zajedno. Menadžment, igrači i navijači, koji su neverovatni. Veoma sam uzbuđen i takođe sam nestrpljiv da počnemo da stvaramo tim na terenu, tim svakako već imamo, ali treba i da donesemo uspeh timu.

A govorio je i o utakmici protiv FMP-a koja sledi.

- Znamo kako da nastavimo u sezoni, donećemo nove stvari, ići ćemo korak po korak, najbitnije je da igrači shvate šta želim od njih, ali da ne trpi naša igra u međuvremenu. Najvažnija stvar u ovom trenutku je da tim ostane zajedno, da se bori zajedno i da nastavi zajedno - zaključio je Sferopulos.

(Telegraf.rs)