"Izgledaš bolje od Saše Đorđevića": Danilović pohvalio oca našeg legendarnog igrača!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inače, Bata Đorđević je uveliko zagazio u devetu deceniju života

Foto: MN Press/Marko Metlaš

U Beogradu je u sredu 29. novembra održana promocija monografije "100 priča za 100 godina" povodom veka košarke u Srbiji. Autro knjige je pisac i kolumnista Politike Aleksandar Saša Miletić, koji je u saradnji sa KSS i Službenim glasnikom uradio ovo kapitalno delo.

Na promociji su, osim Predraga Danilovića, predsednika KSS, između ostalih bili poznati košarkaški radnici Miodrag Babić, tvorac KK Hemofarm i bivši predsednik KSJ, Predrag Bojić, nekadašnji generalni sekretar KSS, i legende jugoslovenske košarke Miško Marić, Miroljub Dugi Damnjanović, kao i Bratislav Bata Đorđević bivši trener Zvezde i otac Aleksandra Đorđevića.

Zanimljiv je bio susret Bate Đorđevića koji ima 85 godina i predsenika KSS Predraga Danilovića

- Bato, rekao sam i Saletu ali evo sad i tebi izgledaš bolje od njega, ali i od mene i cele aše generacije. Svaka čast - rekao mu je Danilović, na šta se iskusni košarkaški radnik samo nasmejao.

Inače, Bata Đorđević ostaće upamćen da je s Crvenom zvezdom, pre 50 godina u sezoni 1971/72, osvojio titulu prvaka ondašnje Jugoslavije i to posle 14 godina pauze od poslednje titule. Takođe je učestvovao u stvaranju zlatne generacije Zvezde Kapičić, Slavnić, Simonović, Latifić, Žugić, Lazarević Sarjanović Jovašević koja je 1974. kao prvi tim iz Jugoslavije osvojila evropski trofej Kup Kupova.

(Telegraf.rs)